EseményUncategorized @hu

Nem ciki felszedni a szemetet!- helloGúta szemétszedő kihívás

Idén hetedik alkalommal került volna megrendezésre a helloGúta polgári társulás helloÖkonap rendezvénye. Ahogy sok más, idén ez az esemény sem valósult meg az egészségügyi vészhelyzet és az azzal kapcsolatos intézkedések miatt. Ha nagy csoportban idén nem tudott megvalósulni a szemétszedés, egyénileg semmi akadálya, ezért találta ki a polgári társulás a helloGúta szemétszedő kihívást. Gőgh Judit a PT elnöke mesélt nekünk a kezdeményezésről.

“A helloÖkonapot a Föld Napja (Az ENSZ 2009-ben nyilvánította Április 22.-ét a „Föld Nemzetközi Napjá”-vá) apropóján rendeztük minden év áprilisában, felhívva a figyelmet a természetvédelemre, a környezetünk tisztán tartásának fontosságára. Nagy örömünkre csatlakoztak hozzánk a gútai alapiskolák tanárai és diákjai is. Együtt több tonnányi szeméttől tisztítottuk meg a Dögös és a Hajómalom területét, illetve a Vág- partot. Aki eddig bekapcsolódott az akciónkba, megtapasztalhatta mekkora problémát is jelent a szemetelés a környezetünkre nézve. Tanulva ezekből a tapasztalatokból reméljük a következő generációk környezettudatosabban élnek majd.”- kezdte a PT elnöke.

“Külföldön már nagy népszerűségnek örvend a plogging, azaz a kocogás közbeni szemétszedés vagy a Trashtag challenge. Kitavaszodott, különösen sokat tartózkodunk kint a természetben – használjuk ki a kint töltött időt arra, hogy segítsünk a természetnek “levegőhöz jutni”. Örülnénk, ha a szemétszedő kihívásunk állandósulna és séta, kutyasétáltatás, túra, futás közben nem lenne ciki felszedni a szemetet.”- mesélt az ötlet születéséről Gőgh Judit.





A szemétszedő kihívásba bárki bekapcsolódhat, ráadásul, ha április harmincadikáig feltöltesz az összeszedett szemetedről egy fotót, süti utalvánnyal is gazdagodhatsz. Itt a részletek:

  • Vegyél magadhoz egy zacskót és kinntartózkodásod során töltsd meg a természetben heverő szeméttel.
  • Fotózd le a zsákmányod
  • Április 22. és 30. között töltsd fel a fotód ebbe az eseménybe vagy kommentbe.
  • Május elsején kisorsolásra kerül egy szerencsés szemétszedőt, akinek a jutalma egy 30 Euró értékű süti utalvány lesz.

Az eseményt a IDE kattintva találod meg

Szemétszedésre fel!

Fotó: instagram

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb