FelhívásHírek

Részletes tájékoztató az országos tesztelés helyi lebonyolításáról

Gúta polgármestere, Horváth Árpád részletes tájékoztatást tett közzé a hétvégén sorrakerülő országos teszteléssel kapcsolatban:

Tisztelt gútai polgárok!

Bizonyára mindannyian értesültek róla, hogy október 31.-én és november 1.-én Szlovákia egész területén, így városunkban is sor kerül a COVID-19 járvány tesztelésére, kiszűrésére.

Városunk területén az alábbi táblázat alapján 7 helyen végzik a tesztelést, jelenlegi információink szerint reggel 7 órától este 22 óráig. Minden gútai polgár megtalálja a táblázat szerint, hogy hol jelentkezhet a tesztelésre. Az utcák szerinti napi beosztás ajánlott, hogy elkerüljük a hosszú sorban állást, várakozást. Természetesen nem zárjuk ki a lehetőségét annak sem, hogy másik napon, vagy egy másik kijelölt helyen jelentkezzen szűrésre. Kérek mindenkit, hogy türelemmel, egymás iránti tisztelettel, szájmaszkban és a
2 méteres távolság betartásával várjuk ki sorunkat. A kijelölt helyeken tiszta, fertőtlenített környezetben szakemberek, egészségügyi dolgozók végzik el a mintavételt, aminek eredményét kb. 20 perc után kézhez kapják a helyszínen. Fontos tudnivaló és ezért kérünk mindenkit, hogy személyazonossági igazolványt vigyenek magukkal az azonosításhoz, gyermekek esetében az egészségbiztosító-kártyáját. Értesítjük önöket, hogy nincs lehetőség kihívni családi házakhoz az egészségügyi csoportot, csakis a kijelölt helyeken végzik a tesztelést. Az esetleges kérdéseikre szívesen válaszolnak a városi hivatal alkalmazottai az ismert telefonszámokon, illetve az alpolgármester asszony a 0917 872 185 telefonszámon. Fontos információkhoz jutnak a www.somzodpovedny.sk vagy a www.korona.gov.sk internetes oldalakon.

Kérünk mindenkit, hogy vegyen részt ezen az országos tesztelésen, most rólunk van szó, egészségünkről, szeretteinkről a jövőnkről! Viseltessünk felelőséggel egymásért!

Horváth Árpád
polgármester

Forrás: kolarovo.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb