KultúraSzínházUncategorized @huZene

Boldog születésnapot Jimmy!

1976 január 5-én látta meg a napvilágot Révkomáromban, de szülővárosának Gútát tartja. Ma ünnepli 45-dik születésnapját felvidék egyik legnépszerűbb előadóművésze Vadkerti Imre alias Jimmy.

Tanulmányait a mai Corvin Mátyás alapiskolában kezdte, itt alakult az iskolatársakból és barátokból verbuválódott első zenekara, az Alfarock. Tanulmányait Érsekújvárban folytatta.

1993-ban a Komáromi Jókai Színházban Gábriel arkangyalként mutatkozott be, a Mária evangéliuma rockoperában. 2000-ben alapító tagja volt a Kis-Duna Menti Rockszínháznak, emellett tagja volt az Érsekújvári Rockszínpadnak is. Mindkét alkotó műhelyhez sikeres szerepek kötötték.

Általános ismertségében fordulópont volt a 2007-es év, amikor jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásában. Az előadássorozatban nyújtott emlékezetes alakítása révén széles körű ismertséget szerzett.

Az elmúlt évek során többek között a Honfoglalás című rockopera Árpád vezéreként aratott sikert számos színpadon. Szerepelt a Sziget Színházban, majd a Komáromi Magyar Lovas Színházban is láthattuk számos előadásban. Arany János születésének bicentenáriumi évében, 2017-ben a Vörös Rébék előadás “kasznár” szerepében lépett közönség elé. 2018-ban újra az István, a király rockoperában láthattuk.

2011 óta a folk-rock műfajban legendássá vált Kormorán együttes énekese, frontembere. A hazafias rock műfajának méltó képviselője. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengerentúlon is, művészetével hozzájárulva a magyarságtudat erősítéséhez. Alapítója A Három Királyok, valamint a Zsapka-Sipos-Vadkerti triónak. Első szólóalbuma 2014 júniusában jelent meg Sólyomszárnyán címmel.

2013-ban és 2016-ban is elnyerte a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díjat.

2017-ben Külhoni Magyarságért díjat vehetett át közéleti, valamint nemzeti értékeink megőrzéséért és nemzettudatot erősítő munkájáért.

Fsleségével és három gyermekével  Bálinttal, Bencével és Csengével Gútán élnek.

Boldog születésnapot és további sikereket kívánunk!

Forrás: kormoranfolk.hu, atempo.sk

Fotó: kormoranfolk.hu, vadkertiimre.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb