Régió

A komáromi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya újabb sikeres évet tudhat maga mögött

A cikk a komaromonline.sk oldalon jelent meg

A komáromi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya, mely többször nyerte el Nyitra megye legjobbja címet, 2016-ban pedig Szlovákia harmadik legjobbjává lett, a leendő anyukák körében évek óta rendkívül keresett. Jó hírének köszönhetően egyre több távolabbi településen élő kismama dönt úgy, hogy Komárom szülészeti-nőgyógyászati osztályán hozza világra gyermekét. Ennek köszönhetően a 2020-as évben az AGEL csoporthoz tartozó kórházban 915 újszülött jött a világra. A fiúk (477) a kislányokkal (438) szemben ismét többségben voltak. Az újszülöttek közt 11 ikerpár volt.

A komáromi kórházban 2019-ben rekordszámú, 930 szülést vezettek le az orvosok. A 2020-as évben ugyan valamivel csökkent ez a szám, de ennek oka a járványhelyzetre vezethető vissza. – „Számunkra az a legfontosabb, hogy az anyukák elégedetten távoznak tőlünk.” – emelte ki Elvíra Baková, a szülészeti és nőgyógyászati osztály főnővére.

„A páciensek hosszú távú bizalmát a magas szintű egészségügyi szolgáltatásaink mellett az orvosok és a nővérek empatikus és segítőkész hozzáállásával érdemeltük ki. Szükség esetén ismét minket választanak, visszatérnek hozzánk, ami a szakmai színvonalunk további emelésére motivál minket. “- nyilatkozta a szülészeti-nőgyógyászati osztály eredményeivel kapcsolatban, Miroslav Jaška a komáromi kórház igazgatója.

A főnővér hangsúlyozta, hogy a pandémia alatt továbbra sem rendezhetnek szülésfelkészítő tanfolyamokat, nem engedhetnek be kísérőt a kismamával, és a látogatás is tilos.

Fotó: komaromonline.sk, AGEL, Canva

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb