Felhívás

Elkezdődött a népszámlálás második, lakossági szakasza

2021 egyik legfontosabb eseménye a népszámlálás, melyre két szakaszban kerül sor. Az első szakasz február 15. és március 31. között önkitöltéses módon zajlott, május 3. és június 13. között pedig asszisztens segítségével tölthetjük ki a kérdőívet. Mindazok, akik kimaradtak az első fordulóból, a helyi községi hivataloktól kérhetnek tájékoztatást a népszámláláson történő részvételről. A Szlovákiában élő magyarok szempontjából most minden korábbinál fontosabb, hogy vállaljuk nemzetiségünket és anyanyelvünket. A népszámlálás eredményein múlik kultúránk fenntartása, iskoláink jövője és jogaink biztosítása.

Azon gútai lakosok, akik eddig még nem vettek részt az elektronikus népszámlálásban, a törvény által előírt kötelezettségüknek eleget tehetnek az elkövetkező 6 hétben 2021. május 3-tól 2021. június 13-ig:  

  • Személyesen a Gútai Városi Hivatal 3. sz. irodájában vagy a Városi Művelődési Központ épületében vagy
  • Telefonon jelezhetik igényüket a részvételre a 035/7900911-es vagy a 035/7900915-es telefonszámon. Ebben az esetben egy népszámláló biztos személyes találkozó során tölti ki a kérdőívet

A népszámláló biztosoknak minden esetben tudniuk kell magukat igazolni a nevüket és az azonosító számukat tartalmazó igazolvánnyal.

Forrás: kolarovo.sk, nepszamlalas.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb