EseményKultúra

Száz százalék világzene, ez volna a Besh o droM

A hihetetlenül összetett zenevilágú és besorolhatatlan stílusú zenekar lényegében berobbant 1999-ben a Diákszigeten adott koncertjével a magyar bandák közé és azóta is az egyik legegyedibb fellépőnek számít. Azt, hogy milyen is a balkáni, a román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zene a magyarral ötvözve, mindez pedig Besh o droM stílusban előadva Hajómalom Fesztiválon is ki fog derülni augusztus 14-én.

A zenekar bevallása szerint nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmussal és a dallamkavalkáddal, a virtuózitással kezelt hangszerekkel, a garantáltan jókedvre derülő és táncra perdülő közönséggel. Emellett ők maguk a néptáncosok hőnszeretett lelazítói, az értelmiségiek kedvenc népzene közvetítői, a népzenészek irigyelt rockerei, az adatközlők legpimaszabb feldolgozói. Azt hogy ez tényleg igaz-e most Gútán is ki lehet majd deríteni, miközben egy jót mulat az ember.

Már a társaság nevének jelentése is sokat mondó, hiszen lovári cigány nyelven azt jelenti: üld meg az utat, azaz indulj el, tedd a dolgod, napjainkra már maguk is úgy érzik, hogy: “Megülték az utat”. Talán nincs is jobb bizonyíték náluk arra, hogy a világzene mennyire nemzetközi, hiszen külföldön is számos sikerben volt részük és koncertjeikkel bejárták a világot, ezért külön hálásak lehetünk, hogy a Hajómalom Fesztiválra is ellátogatnak a srácok, akiken már legalább egy generáció felnőtt, ám előadásmódjuk azóta is örök élmény azoknak, akik láthatják őket.


Az Hajómalom Fesztiválra a jegyek elérhetőek:
online: www.oneticket.sk
hivatalos eladó pontokon, melyek a következőek:
FURBIFY – Gúta, Győr utca
DUNTEL – Komárom, Tesco (Pozsonyi út 4018)
DUNTEL – Dunaszerdahely, Tesco
DUNTEL – Dunaszerdahely, OC Max
DUNTEL – Somorja, Gazdovský rad 43A
DUNTEL – Dunajská Lužná, COOP CENTER

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb