Interjú

Studio321 – Személyre szabható univerzum

A nap már lement, én pedig szándékosan leoltattam villanyt – mindezt azért, hogy elmondhassam magamról, hogy átéltem egy űrséta magányosságát. A sötétet, a körülöttem levő végtelen űrt, a magányt akartam érezni.

Stúdió321 rendezvényhelyszín és fotó stúdió

Éreztem is, jó is volt, s azt se bántam, hogy csak másodpercekig tartott az élmény, hiszen az űrhajósokkal ellentétben szinte azonnal a számhoz emeltem a csészényi illatozó kávét, amit még villanyoltás előtt kaptam a kezembe.

Havetta Anita és Angelika

Az űrt az újonnan nyílt Studio321-ben éreztem, a kávét pedig az egyik tulajdonos, Havettová Angelika készítette nekem, miután megérkeztem a terembe. Abba a terembe, aminek láttán kicsusszant a számon, hogy „amaaarha, ez akkora, mint az Univerzum”. Gútai legyen a talpán, aki nálam őszintébben és autentikusabban tud meglepődni.

„Valamivel kisebb, mint az Univerzum, ez 230 négyzetméter”, javít ki Angi, és én bőszen helyeselek, hogy persze, persze, maradjunk is a földön. Elmondja, hogy a termet testvérével, Anitával és párjával, Gőgh Ákossal hárman menedzselik, tervezik, fúrják-faragják. Kortyolgatom a kávémat, Angi pedig mesél, miközben lelkesen mutogatja a terem különböző szegleteit. „Mindig is nagyon szerettünk volna létrehozni egy olyan rugalmasan alakítható, multifunkciós helyiséget, ami a lehető legjobban tud igazodni egy rendezvény vagy esemény jellegéhez és szerepéhez.”

Gyakorlott szem sem kell hozzá, hogy három, fotózásra tökéletesen alkalmas, de jól elkülönített részt veszek észre. Az egyik egy általános, klasszikus fotólabort idéző rész, ez a legnagyobb. Az állványok, fotóernyők és –fények mellé már kérnem se kell a magyarázatot, jön magától. „Az az alapelgondolás, hogy ha valaki fotózni szeretne, de nincs saját stúdiója, a termet a benne levő berendezésekkel kibérelheti, és fotózhat kedvére. A nyitástól kezdve több mindenki megfordult már itt, például a Gorlo Volka zenekar legutolsó hivatalos fotóit is itt készítette Szabó Máté. Kreatív portré és tárgyfotózás is szóba jöhet. Van, aki kis kedvencét hozta fotóztatni. Ez egyébként azoknak is előnyös megoldás, akik csak kísérletezni akarnak a fotográfia területén, de nem szeretnének több ezer eurót költeni stúdióberendezésekre.”

Studio321 fotós felszerelés

A terem másik végében másik két, kisebb sarok, ahol lázasan folyik a karácsonyi díszek és dekorációk telepítése.

„Ezek a sarkok alapvetően szezonálisak, de igény esetén teljesen személyre szabhatók – de egy karácsonyi rendezvény során nyugodtan használhatók arra is, hogy hangulatképeket készítsenek az emberek magukról, egymásról”.

Annál is inkább, mert a fotós sarkok közötti rész tényleg méretes, saccra legalább hatvan-hetven ember kényelmesen elfér itt. Családi rendezvények, kisebb esküvők, születésnapi bulik, céges vacsorák, kisebb akusztikus koncertek is rendezhetők a teremben.

„Pont ez a lényeg, hogy ne a terem határolja be a lehetőségeket, hanem szinte minden a megrendelő fantáziájára legyen bízva. Ha akarom, ez egy szezonális ruhapiac. Ha akarom, egy festészeti workshopoknak, ha meg azt, akkor termékbemutatóknak otthont adó hely. Ha akarom, osztálytalálkozók helyszíne, ha pedig azt, akkor bármilyen tanfolyamé.”

Az előző bérlő igényei miatt lett ide építve egy kis bárpult, mosdóval, hűtőszekrénnyel, mikróval, kávéfőzővel – adódott is a kérdés, hogy saját konyhával rendelkezik-e a hely. „Nem, saját konyhánk nincs, de a cateringet meg tudjuk oldani, és a bárpult is feltölthető a hirtelen felmerülő fogyasztási igények kielégítésére”, mondja Angi. Ennél szebben senki se csomagolta be, hogy a „kő kóla?” kérdésre itt az lesz a válasz, hogy „ott van a hűtőbe’, maj’ vëszëk, ha kő”. Pasilepattintás level 1.000.000.

Bárhogy is, akinek eddig hiányzott volna Gútán hétszáz köbméternyi, személyre szabható űr, most már nem kell más városba utaznia – a Studio321-ben csak a fantázia szabhat határt az igényeinek.

Időpontfoglalás: www.facebook.com/studio321.sk, https://goo.gl/maps/TNwvDRXAsBP4GkfN8

Szerző: Szabó Gábor
Fotók: Idi & Photography, Richter Napsugár (RN_Photo)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb