Sport

„Öröm volt újra látni, ennyi felszabadult embert, akikről sugárzott, hogy imádnak itt lenni”

Kétlábúak, négylábúak, kicsik és nagyok, fiatalok, illetve tapasztalak mind Filipért futottak

Sokat sejtetett, amikor elővételben a jegyek többsége elkelt a 2022-es DGS Dögös Sprintre, amit több év után újra „covidmentesen” rendeztek meg. Az idei jótékonysági futás is tartogatott érdekességeket, ahol a legkisebbtől a legnagyobbakig sok százan mozdultak meg. Például az esemény kedvezményezettje a kis Filip is teljesítette a versenyt édesapjával, emellett a három évvel ezelőtti támogatott leány, Natália is ott volt a megmozdulás nevezettjei között.

Felvidék legnagyobb sporteseményének szervezői sem gondolták az első alkalommal, kilenc évvel ezelőtt, hogy ekkora sikerük lesz, hiszen a koronavírus járvány látványos létszámcsökkentést okozott a futóversenyek többségénél, azonban a DGS-nél ez nem történt meg. A csaknem 700 fő körüli résztvevő stabilnak mondható Gúta legjelentősebb sportrendezvényén, de annak szervezői ennél merészebb terveket szövögetnek.

Jövőre hihetetlen jubileumot ünneplünk a tizedik Dögös Sprinttel, nem titok, hogy szeretnénk, ha legalább ezer fő ellátogatna a városunkba, illetve egyéb terveink is vannak, de ezek legyenek még a jövő zenéi

– mondta az esemény főszervezője, Kárpáty Ernő, aki azt is elárulta, hogy ebben az évben meglepő módon a közegészségügyi előírások hiánya miatt izgultak, amiket lényegében megszoktak az elmúlt időszakban.

Egy összeszokott, kipróbált csapat a miénk, és ez idén is hozzájárult ahhoz, hogy ez a rendezvény minden probléma nélkül létrejöjjön és sok száz embernek okozzon örömet, csaknem hétszáz nevezőnk volt, akik többségében elhozták a párjukat, a gyermeküket, vagy akár a kutyájukat is. Furcsa mert idén a szigorú egészségügyi előírások hiánya miatt tartottunk tőle, hogy porszem kerül a gépezetünkbe, talán azért, mert a vírus az emberek, így a mi mindennapjaink részévé is vált. Természetesen öröm volt újra látni, ennyi felszabadult embert, akikről sugárzott, hogy imádnak itt lenni és végre maszkok és előírások nélkül tehetik azt, amit szeretnek, miközben segítenek egy gyermeknek

– osztotta meg velünk az esemény házigazdája.

Kilenc év alatt 9 család tapasztalhatta meg Felvidéken, hogy az emberekben mennyi jó szándék van, ennyi idő alatt sokuk óriási fejlődésen ment keresztül a maga korábbi állapotához képest, köszönhetően dögössprintelőknek és versennyel megtalált támogatóknak.

Külön öröm volt látni a versenyzők között Natáliát, akinek három évvel ezelőtt gyűjtöttünk, de a tavalyi kedvezményezett Bianka is kilátogatott közénk, aki a múlt évben még alig bírt maga fordulni, miközben idén ez már láthatóan megy neki és mosolyogva élvezte a jó időt, a sok embert. Azt hiszem ezekért a pillanatokért kezdtük bele ebbe a dologba szervezőtársaimmal (Gőgh Judit, Forgács Attila, Angyal Tamás, Tóth Péter, Forró Tibor, Miklós László, Szalai Árpád), ami évről évre csak fejlődött és még egy világjárvány sem tudott vele, illetve velünk kibabrálni

– emlékezett vissza mosolyogva Kárpáty Ernő.

Ahogy azt említettük sokan elhoztak valakit a versenyre a családjukból, így tett Sárai Vanesa is, aki Ímelyről érkezett a tizenkét hónapos kutyájával, egy német vizslával, Cleával, akivel együtt teljesítette a 3 kilométeres távot, sőt ő ért be elsőként a célba a hölgyek között.

Ez volt az első versenyünk Cleával, ennél jobb kezdést nem is remélhettem volna. Tavaly is itt voltam, de akkor a kollégáimmal futottam. Szeretek itt lenni, mindig is sportoltam és itt segíteni is tudok, így egyszerre két olyan dolgot teszek, amit szeretek– fogalmazott a kutyás futó.

– fogalmazott a kutyás futó.

A DGS Dögös Sprint igazi tényezővé vált Felvidéken, ami Gútán és a környékén élők életének része lett, sőt már ezen is túlmutatott.

Ez volt a hatodik verseny, amit koordináltam, és a csapat ismét jelesre vizsgázott. Az élet minden területén a jó csapatban hiszek, ahol mindenki tudja, hogy mi a dolga. Hitvallásom a megfelelő embert a megfelelő helyre elve, amit munkával és alázattal egészítek ki, illetve ezt várom el a velem dolgozóktól is

– zárta szavait Kárpáty Ernő.


Foto: Nagy Róbert, Paul Suszter But

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb