Hírek

MEGVAN: nyilvános a képviselők és polgármester jelöltek listája

Kiderült, hogy kik azok a személyek, akik 2022-ben úgy gondolták, hogy elindulnak a polgármesteri címért, illetve önkormányzati képviselői helyekért városunkban.

Feltehetőleg a polgármesteri címért várható, majd a legnagyobb csata, hiszen 3 személy verseng majd egymással, a jelenlegi városvezető, Horváth Árpád, akinek két kihívója lesz. Mindkét név ismerős lehet a város lakóinak, hiszen régóta a városvezetésben tevékenykednek, közülük talán az ismertebb Kárpáty Ernő, aki a sportbizottság elnöke, és számos olyan sikeres gútai sport, kulturális és jótékonysági rendezvény szervezője, mint a DGS Dögös Sprint, vagy a Hajómalom fesztivál, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. A harmadik jelöl pedig Halász Béla, aki az Építésügyi bizottság vezetőjeként lehet ismerős.

Az I. számú, azaz a Felső körzetben 20 induló lesz, akik közül 9 kerülhet majd be a városi képviselők közé, míg a II., azaz az Alsó körzetben 15-en versengnek majd, akik közül 8 kerül a képviselők közé, és ebből alakul majd ki 17 fős képviselő-testület.

Íme ők azok, akikre hamarosan lehet majd szavazni, akiknek az elképzeléseit, terveit támogatni lehet a hamarosan sorra kerülő választáson:

Önkormányzati képviselő jelöltek:

1-es (felső) választási körzet
2-es (alsó) választási körzet

Az idei választás különlegessége, hogy egy időben a Nyitra megyei képviselőkre is voksolhatunk majd, azaz egyszerre négy népképviseleti szegmensben kell majd döntést hoznunk.

Nyitókép: Tóth Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb