Interjú

Balogh Árpád egy biztonságos, lehetőségekkel teli Gútát szeretne

A legendás városi tizenegyesrúgó bajnokság megvalósítójaként sokan ismerhetik Balogh Árpádot, aki sokadik generációs gútaiként úgy érzi, hogy éppen itt az ideje annak, hogy ő visszaadjon valamit annak a településnek, a szülőhelyének, amitől annyi jót kapott.

Mintegy tizenhárom éven keresztül összeforrt a neve a tizenegyesrúgó bajnoksággal, illetve többek a városi asztalitenisz élet mozgatórúgójaként is tudhatják, hogy ki is Balogh Árpád, aki viccesen azt mondta, hogy az adó is egy erős kötelék a családjában, mert ő régóta a Vám és Pénzügyőrségnél, míg felesége Tímea az adóhivatalban dolgozik.

A családom mellett a sport régóta kiemelt szerepet kap az életemben, hiszem, hogy a mozgáskultúra, a versenyek és az azt körbeölelő miliő révén lehetünk jobb és nem utolsósorban egészségesebb, boldogabb emberek. Emiatt is gondoltam úgy a 2000-es évek elején, hogy jót tenne a városnak egy tizenegyesrúgó verseny. Szerencsére sokaknak bejött a dolog, így rövid idő alatt olyan népszerű lett a rendezvény, hogy egyszer még 80-an nevezőnk is volt és a nézők sem maradtak el a métákról. Annak ellenére, hogy már nem tartjuk meg néhány éve, még idén is érdeklődtek nálam, hogy ugye búcsú idején jöhetnek majd rúgni

– osztotta meg velem a képviselőjelölt, aki elárulta, hogy azért is csatlakozott Kárpáty Ernő polgármester jelölt támogatói csapatához, mert úgy érzi, hogy nagyon jó szakemberek gyűltek benne össze, akikben ambíció, valamint tettrekészség van, illetve akiknek hosszú távú terveik vannak a városukról, ehhez kellő tapasztalattal bírnak és nem félnek a kihívásoktól, a rájuk váró feladatoktól.

Én egy olyan várost képzelek el, ahol a fiataloknak lehetőségeik vannak, ahol jövőképük van a településről, azt szeretném, hogy a fiam is gútai maradhasson, és továbbvigye ezt a többgenerációs családi hagyományt. Ez egy olyan vezetővel, mint Ernő elérhető, mert korából adódó lendülettel, magabiztossággal bír, miközben többszörösen is bizonyította, hogy azokat a célokat, amiket kitűz mindig eléri. Ernő egy olyan ember, akinek sosem kellett az adott szavában csalódnom, ez pedig garancia a számomra

– fogalmazott Balogh Árpád.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb