Sport

Tagfelvételt hirdet a Contendo Brazil Jiu Jitsu klub!

Kipróbálnál valami újat?

A tavasz közeledtével egyre többen térnek vissza az aktív sportoláshoz. A legtöbben a fitnessz klubokat vagy a kocogást választják, míg a merészebbek belekóstolnak a funkcionális edzés világába vagy épp valamelyik labdajátékot űzik. A lehetőségek száma szinte végtelen. Ha egyikben sem találtad meg azt, amit keresel vagy kipróbálnál valami egészen mást, van számodra egy jó hírünk: tagfelvételt hirdet a gútai Contendo Brazil Jiu Jitsu klub!

Brazil Jiu Jitsu gyorstalpaló

A Brazil Jiu Jitsu (BJJ) a világ egyik leghatékonyabb küzdőstílusa, amely napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez többek között annak is köszönhető, hogy olyan hírességek is aktívan űzik, mint például Tom Hardy. 

A földharc fókuszú küzdősport a klasszikus szabadfogású birkózás, a szambó és a judo leghatékonyabb elemeit ötvözi egy önálló rendszerben. A küzdelem során a cél az ellenfél mielőbbi földre vitele, majd feladásra kényszerítése feszítő ill. fojtó technikák alkalmazásával. A brazil jiu jitsu nem használ ütő- ill. rúgó technikákat, mégis a modern MMA (kevert harcművészetek) egyik alappillére.

A BJJ gyakorlása szinte bármely életkorban elkezdhető és biztonságosan űzhető. Gyakorlásával egyaránt fejleszthető az általános erőnlétünk és nagymértékben javítható a mozgásminőségünk is. Az edzéseinken külön figyelmet fordítunk az állóképesség és az alapvető mozdulatok (pl. esési technikák, talajon való mozgás, állóharc, stb.) fokozatos elsajátítására és fejlesztésére.

– Román Sándor, instruktor.

Bevállalod?

Az edzések alapos bemelegítéssel kezdődnek, melynek szerves részét képezik a különféle mozgásjavító- és erősítő gyakorlatok. Ezt követi egy technikai rész, ahol az aznapi fogásokat, szekvenciákat gyakoroljuk, jellemzően 3-4 egymásra épülő technikát. Az edzés végén fél óra küzdelmi rész következik, ahol 4-5 perces körökben tehetjük próbára tudásunkat. Itt alkalom nyílik az elsajátított technikák kipróbálására, valamint a saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk azok hatékonyságát.

“Az edzésekre mindenkit szeretettel várunk, 14 éves kortól. Az első edzés ingyenes, ezért arra bátorítunk minden érdeklődőt, hogy jöjjön el hozzánk, próbálja ki és tapasztalja meg. Az első alkalommal felszerelést (kimonot) is biztosítunk.”

– Forgács Attila, klub elnök.

Contendo Brazilian Jiu Jitsu
Templom tér. 1., Judo Klub Kolárovo-Gúta Dojo (posta fölött)
Instagram: @contendo_bjj

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb