InterjúSport

Próba héten vett részt az Atlético Madrid csapatánál egy gútai gyermek

A 12 éves Horváth Péter feledhetetlen hét napot töltött a spanyol fővárosi klubnál, ahol a későbbiekben is szívesen látják majd a tehetséges fiút.

Az U13-as labdarúgó Gútán kezdett egy focizni a GOAL Academyben, azaz városunkban ismerte meg ennek a népszerű sportnak az alapjait és vált a játék szerelmesévé. Innen igazolt kölcsön játékra a közeli Komárom csapatához, melynek most is a tagja. Péter édesapjával beszélgettünk, aki mindent elmesélt nekünk a varászlatos madridi napjaikról és persze arról is, hogy ezek után milyen terveik vannak a sportban.

A fiam korábbi edzőjét kereste meg egy tehetségkutató, aki kiválasztotta Pétert és egy idősebb srácot is a klubunkból. Egy hétre meghívták a fiamat az Atlético Madrid akadémiájára. Természetesen a gyermek azonnal igent mondott, de csaknem féléves szervezés előzte meg a túrát. Február 19-től 26-ig voltunk kint

kezdte történetüket Horváth Tibor, aki elárulta, hogy leírhatatlan volt már a fogadtatás is, mert Péterért egy egész fogadóbizottság érkezett a reptérre, saját klubtaxival és itt el is köszönt a gyermektől, hiszen onnantól a madridiak gondoskodtak róla.

Akárcsak a felnőtt profiknál, minden olyan volt, nem csak az edzési körülmények, az edzők felkészültsége, de a gyerekek is, a csapattársak ahogy fogadták. Egyszer sem riválist láttak benne, mindenben segítették, támogatták.

– fejtette kis az apuka, aki azt is elmondta, hogy az elején alaposan kivizsgálták orvosilag Pétert, majd minden egyes nap délelőtt egy speciális edző foglalkozott vele, majd délután a korosztáloys csapattal edzett, illetve kiértékelte az erősségeit és a gyengeségeit. Erősségként a magas szintű játékstílusát helyzetfelismerést, a reakcióidőt és labdakezelést említették a gútai fiúnál, de azt is megjegyezték, hogy a bal lába gyengébb, amin többet kell dolgoznia.

Persze a sok foci mellett jutott idő a pihenésre is, így részt vett az apa és a fia egy idegenvezetésen a Wanda Metropolitano Stadionban, ahol nem csak a hazai csapat öltözőjébe mehettek be, de a V.I.P. páholyt is megtekintették, sőt a gyepre is felmehettek, illetve a cserepadra is leülhettek.

Talán a legnagyobb élményt az jelentette Péternek, amikor a csapat buszán elfuvarozták a klub U19-es csapatának menedzseréhez, a korábbi világ- és Európa-bajnok Fernando Torreshez. Ott megnézhette a közvetlen utánpótlás csapat edzését, illetve persze pár szót a vezetővel is beszélhetett és pár közös fotóra is jutott idő

– avatott be minket az édesapa, aki elmondta, hogy sosem látott még ennyi örömöt, ennyi boldogságot a gyermeke tekintetében, mint ebben az egy hétben.

Péter most látta igazán értelmét annak a sok munkának, időnek, lemondásnak, amióta elkezdett focizni. A kinti miliő, a hozzáállás, a körülmények és az a mérhetetlen profizmus lenyűgözte őt és persze engem is. Csak ennyit mondott az utolsó madridi napunkon: Apa, ne jöjjünk haza soha többet!

– idézte fel az eseményeket Horváth Tibor, aki arról is beszélt, hogy mióta hazajöttek a végső értékelésre várnak a klubtól, de ez akár egy hónapba is beletelhet, azonban kaptak már olyan pozitív visszajelzést, hogy Pétert újra szívesen látnák egy hasonló hétre az egyesületnél.

A gyermek egyébként óriási Dortmund fanatikus, de a hazatérésünk óta az Atléticot is a szívébe zárta

– fejezte be mondandóját a büszke apuka.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb