Sport

„Ott akarunk lenni a szilvásváradi a döntőben”

Csak másfél éve lovagol Linda, de azt akarja, hogy büszkék legyenek Gútára az eredményével.

A mindössze tizenkét éves Kohút Linda, Alisa nevű lova nyergében fog mindent megtenni azért, hogy tovább öregbítse a városunk jó hírét. A lány célja, hogy megnyerje a versenyt, majd helyezést érjen el a magyarországi döntőben is.

A Felvidéki Vágtát idén július 8-án, Dunaszerdahelyen rendezik meg, az egész napos sportrendezvényt szokás szerint családi, és gyerekműsorok kísérik. A versenyről három lovas harcolhatja ki azt a megtiszteltetést, hogy egy adott felvidéki várost képviselhessen a festői szépségű szilvásváradi döntőben. Ebben az évben is lesz olyan személy, aki gútai színekben versenyez a Kárpát-medencei magyarság legjelentősebb megmérettetésén, illetve annak elő versenyén.

Halász Béla polgármester és Kárpáty Ernő alpolgármester fogadta a városi hivatalban Kohút Lindát és édesapját

„Szeretnék bizonyítani”
Kohút Linda a tizenkét évével csaknem a legfiatalabb az úgynevezett Kishuszár Futamban, csak egy versenyző született korábban nála, aki 10 éves. Ebben a mezőnyben a felső korhatár tizenhat év, a többség pedig tizenöt éves és külön érdekesség, hogy valamennyi induló lány. Azonban a kora miatt egyáltalán nem izgul leányzó, bízik a versenytársában, sőt komoly elvárásokkal tekint a Vágta elébe.

Nagyon várom, hogy mire leszünk képesek Alisával. Szeretnék bizonyítani, van már rutinunk a lovammal, bár igaz, hogy más stílusú versenyszámban, de épp itt az ideje, hogy itt is letegyük a névjegyünket.

– fejtette ki Linda, akitől megtudtuk, hogy másfél évvel ezelőtt kezdett lovagolni, ami gyorsan a hobbija, majd szenvedélye lett. Kis túlzással élve mondhatnánk azt is, hogy Linda élete a lovak körül forog, hiszen minden nap a suli után azonnal a lovához vezet az útja, akit ő maga is ápol, gondoz és, ha nem edzenek, akkor is sok időt tölt vele.

Western lovas a Vágtán
Azt is megtudtuk a fiatal lovastól, hogy a solymoskarcsai Egri Western Team csapatában versenyez, ahol a nagynevű lovas, Egri Árpád az edzője. Ennek megfelelően ő maga is úgynevezett western stílusban lovagol, ahol hordókat kell loval kerülni minél gyorsabban, szűk fordulókkal. Az alapiskolás tanuló arról is felvilágosított minket, hogy Alisa rutinosabb nála, akit Kecskeméten vásároltak meg és kifejezetten a versenyzéséhez választották. A pompás példány már a Nemzeti Vágtán és a Kincsem Parkban is versenyzett.

Nagyon készülünk, ott akarunk lenni a Szilvásváradon a döntőben, hogy a nemzet legjobbjaival versenyezhessünk

– fogalmazott Kohút Linda.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb