EseményGazdaságHírek

Hamarosan a várost sem kell elhagynunk egy mindenre kiterjedő nagy bevásárlás miatt

Köszönhetően annak, hogy elindult Gúta déli zónájának fejlesztése, így számos üzlet létesül a településünkön, ezért végre nem kell majd például Komáromig autóznunk, hiszen két élelmiszerlánc mellett ruha és sok egyéb bolt is hamarosan megnyitja a kapuit nálunk.

Veled is előfordult már, hogy az egyik üzlet pékáruit kedveled, miközben a tejtermékeket pedig máshol szereted megvenni, de közben a gyerekednek a ruháiért egy harmadik boltot kell felkeresned, és ha ez nem volna elég a feleséged egy olyan szappant használ, amihez szintén újabb multiba szükséges elgurulni. Ez egy hosszadalmas folyamat, amit eddig Gútán nem tudtál megoldani, azonban ez hamarosan már nem lesz így, legalábbis sok időt, illetve energiát és ezzel együtt pénzt is megspórolhatsz majd, amit a családodra, a szeretteidre, a hobbidra költhetsz.

Halász Béla polgármester, és Kárpáty Ernő alpolgármester már többször utalt rá, hogy több üzlet is városunkba nyitja meg a legújabb boltját. A novemberben tartott lakossági fórumon már konkrét tényeket, adatokat közöltek ezzel kapcsolatosan.

Több üzletlánc is boltot nyit a városunkban

A Templom tér melletti régóta használaton kívüli épületet vásárolta meg a Lidl üzletlánc, amit elbontanak és a helyén egy 2200 négyzetméteres üzletet fognak nyitni

– fejtette ki a polgármester, aki arról is beszélt, hogy a déli zóna sikeres ingatlanértékesítéseinél a Kaufland üzletlánc is területet vásárolt, melyen egy 5000 négyzetméteres üzletet üzemeltetnek jövő év első negyedétől. Mindezek mellett a jól ismert szintén nemzetközi hálózat, a Family Center is képviselteti majd magát Gútán, ezekben a bevásárlóközpontokban sport, cipő, gyermek, illetve felnőttruházat, bútor, barkácsfelszerelés, valamint drogéria és elektronikai szaküzlet is általában megtalálható, vélhetően ez így lesz városunkban is. Mindezekhez pedig elég lesz csak a város déli részéhez autóznunk, illetve kerékpároznunk. Külön jó hír, hogy a mindenre kiterjedő üzletek mellett egy töltőállomás, azaz egy benzinkút is létesül majd a településünkön.

Hamarosan nem kell Gútát elhagyni egy nagy bevásárlás miatt

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy mindezek számos munkahely létesülését is jelentik, aminek köszönhetően olyanok is tudnak majd Gútán dolgozni, akiknek eddig emiatt el kellett hagyniuk a várost, ám ezzel ők is megkímélhetik magukat az úgynevezett ingázástól az otthonuk és a munkahelyük között. Ráadásul ez ismét egy pozitív lépés az elvándorlás mérsékléséért, hiszen ha elég kedvező és kiszámítható munkahely létesül Gútán a fiatalok sem kényszerülnek financiális okokból elhagyni a várost.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb