EseményFelhívásHírekKultúraRégióSportZene

Nagyszabású, ingyenes rendezvénnyel emlékeznek meg Gúta Európa-bajnok labdarúgójáról

Sportprogramok, játékok, arcfestés, illetve ugrálóvár, koncert, tudományos előadások, valamit családi programok és persze evés-ivás mindez június 22-én a Gútai Sportpályán. Az V. Gőgh Kálmán emléktorna főszervezője beszélt a Gútai Újságnak a rendezvényről.

2016-ban Szépe Hilda ötletének és kezdeményezésének köszönhetően rendezték meg az első Gőgh Kálmán emléktornát városunkban, melynek Németh Péter személyében a Gooal Academy Labdarúgó Akadémia, illetve Kertai Krisztián által a Football Academy Polgári Társulás volt a társrendezője. Az esemény olyan sikeresnek bizonyult, hogy azt a következő években több is követte, majd a koronavírus járvány miatt szüneteltetni kellett. Idén először ez a rendezvény a sport mellett kulturális tartalommal is bővül, az esemény részleteibe Szabó Ákos főszervező avatott be minket.

Egy sikeresen megnyert Európai uniós pályázatnak köszönhetően számos hasznos és szórakoztató programmal tudtuk kiegészíteni az emléktornát. Természetesen az első számú célunk, hogy emléket állítsunk a korábbi Európa-bajnok labdarúgónak, akiről a stadionunk is a nevét kapta, ám a kísérő programokkal egy igazi kulturális gálává válik a KulTúra egyesület rendezvénye.

– kezdte a főszervező, aki hangsúlyozta, hogy örömteli és egyben megindító volt neki az az összefogás, illetve támogatás, ami a gútai vállalkozók és a városvezetés felől érkezett, akik első szóra az esemény mellé álltak teljes vállszélességgel, ezen felül kiemelte, hogy a már említett Interreg pályázat eredményeként az emléktorna minden programja ingyenessé válhatott. Szabó Ákos azt is elmondta lapunknak, hogy reggel 9 órától indul a rendezvény, előbb egy utánpótlás focitornával (340 gyerek, 5 korosztályban), melyen olyan patinás klubok csapatai csillogtatják meg tudásukat, mint a Ferencvárosi Torna Club, a Budapesti Honvéd, vagy a Dunaszerdahelyi AC. Ezt követően este 5 órától kezdődik a torna gálamérkőzése, melyen a Magyar Színészválogatott a KulTúra All Stars csapatával mérkőzik, amit Gundel Takács Gábor fog élőben közvetíteni.

A színészek csapatát erősíti majd többek között Puskás Peti, de olyan korábbi válogatott labdarúgókat is tudtunk „igazolni”, mint az Újpest legendája Véber Gyuri, illetve egy egykoron fradista is helyet kapott a csapatban Pinte Attila személyében, azonban a hazaiaknál rúgja majd a bőrt Szabó Zoltán és Baráth Csaba is

– sorolta a sztárokat az emléktorna szervezője, aki elárulta, hogy a sportprogramok mellett arra is törekedtek, hogy az eseményre kilátogató családok, gyerekek is jól érezzük magukat.

Ugrálóvár, buborék foci, arcfestés, illetve célbaugrás, teqball asztal és tombola is várja a srácokat. Emellett a Mewasport termékbemutatója is megtekinthető lesz, valamint Márton Petra, aki a világbajnok úszó Milák Kristóf segítője a sportolók táplálkozásába avatja be az érdeklődőket, majd Szabó László az Európai Unió sportdiplomáciájának világába kalauzolja el a vendégeket és Hegyi Fanni a sportpszichológia alapjait tárja fel előadásában.

– részletezte Szabó Ákos, aki ezen felül arról is beszélt, hogy a szórakozás sem marad el, hiszen este 8 órától Feke Pál koncertezik majd, akit az est házigazdája, Dj Szomi előadása vált, végül pedig a magyar lemezlovas sztár és médiaszemélyiség, Dj Dominik zárja a bulit.

A koncertek és valamennyi program ingyenes, a rendezvényen számos büfé kínálja majd finom ételeit és hűsítő italait, ám ezekért fizetni kell.

Azt szeretnék, hogy a rendezvényünkre látogatók megismerjék Gőgh Kálmán történetét, sportolói és emberi nagyságát, illetve az érdeklődök között kapcsolatok, barátságok köttessenek, valamint szeretnék valami olyan pluszt adni az előadásainkkal, ami mindenki javára válik, ezért is hívtuk meg a város valamennyi sportegyesületét az eseményre

– zárta Szabó Ákos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb