KözigazgatásRégió

Gútaiakkal egy csapatban Komárom polgármestere

Alig két héttel a Fecskék, azaz a Független Erők Csoportját alkotó független megyei képviselőjelöltek – Szénássy Tímea, Varga Tamás, Forgács Attila és Forró Tibor – bemutatkozását követően érkezett a meglepő bejelentés: Stubendek László, Komárom polgármestere személyével bővül a csapat.

balról: Forró Tibor, Forgács Attila, Szénássy Tímea, Stubendek László és Varga Tamás, fotó/komaromonline.sk

„Kötetlen baráti beszélgetések, egyeztetések, tárgyalások után jutottunk arra az elhatározásra, hogy közösen vágunk neki a november 4-i megyei választásoknak – mondta közös sajtótájékoztatójukon Stubendek László. – Találkoztak az elképzeléseink, ők befogadtak a csapatba, úgyhogy én is szeretnék repülni a Fecskékkel.” Az újságírók részéről felvetődött a kérdés, hogy míg a Fecskék bemutatkozó sajtótájékoztatóján a csapat tagjai kritikákat fogalmaztak meg az eddigi megyei képviselők, illetve a pártok munkájával szemben, ezzel szemben most befogadták Stubendek Lászlót, aki szintén tagja a jelenlegi megyei önkormányzatnak; 4 éve az MKP színeiben jutott be. (Komáromban viszont már független polgármester-jelölt volt, felfüggesztette párttagságát és azóta sem lépett vissza.) Forgács Attila megjegyezte: a gútai városi önkormányzatban szerzett tapasztalataik azt támasztják alá, hogy a fiatalok mellé, akik általában forrófejűek, jól jön a tapasztalattal rendelkező, nyugodtabb társ és az együttműködés egész csapat javát szolgálja. Stubendek úgy fogalmazott, hogy akár városvezetőként, akár megyei képviselőként mindig többet szeretne elérni, mint ami megvalósul, Nyitra megye azért aránylag jól teljesített. Újságírói kérdésre, hogy lehet-e a Fecskék csapatának további bővítésére számítani, Varga Tamás határozott nemmel válaszolt.

Sajtótájékoztatón jelentették be közös szándékukat, fotó/komaromonline.sk

Stubendek László osztotta a többiek azon véleményét, hogy a szélsőségeseken kívül mindenkivel el tudják képzelni az együttműködést és ennek megfelelően ő sem nevezett meg egyetlen megyeelnök-jelöltet sem, aki mellett nyíltan kiállnának. „Célunk, hogy a csapatból minél többen bekerüljünk a megyei önkormányzatba, de úgy vélem, akárhogyan is alakul majd az eredmény, a közös indulásunk, együttműködésünk csak a hasznára lehet a két városnak” – tette hozzá a polgármester. Szénássy Tímea és Varga Tamás Komáromban, Forgács Attila és Forró Tibor pedig Gútán független városi képviselők.

Valamennyien hangsúlyozták, hogy szeretnék közelebb hozni a megyét a választókhoz, mert legtöbb választó nincs tisztában a mindennapjaikat befolyásoló megyei jogkörökkel, döntésekkel.

 

Forrás: (komaromonline.sk)

'Fel a tetejéhez' gomb