Közigazgatás

Forró Tibor nyerte a polgármesterjelöltek TV vitáját

Október 18-án a GútaTV stúdiójában tartották a gútai polgármesterjelöltek TV vitájának felvételét. A közvetítést a városi televízió facebook oldalán lehetett élőben követni. A kábel TV-n a 24-ei adáskor lesz látható szlovák nyelvű feliratozással. A műsorvezető Vadkerti Neszméri Csilla volt. Az internetes szavazás nagy arányú különbséggel Forró Tibort hozta ki győztesnek.

Általánosan elmondható, hogy demokratikusan és átgondolt szerkezetben zajlott az egész kerekasztal beszélgetés, a jelöltek sorszámot húztak- így állapították meg a felszólalás sorrendjét majd első körben 2-2 témáról kellett beszélniük amiket természetesen szintén húztak.

Második körben a jelöltek egymástól kérdezhettek. Forró Tibor rákérdezett a polgármesternél arra az eddig tabunak számító témára, hogy hol van “az a csapat”-amely a régi választási anyagain szerepelt, mivel, hogy a gútai MKP szétszakadva néz a választások elé. Hiszen Viola Miklós “puccsal” került a gútai alapszervezet élére, Samu István pedig mintha teljesen különálló köröket futtatna. Egy közös fotóra sem tudnak összeállni. Horváth Árpád válaszában nem tagadta a széthúzás tényét azonban arra a kérdésre, hogy hogyan szeretné összekovácsolni a csapatát már nem tudott világos magyarázatot adni.

Forró Tibor rámutatott, hogy a két “ellenfele” már voltak egy csapatban amikor is azt kérdezte Németh Ivetától, hogy miért fordult egykori párttársa ellen és indult a polgármesteri székért. A válaszban Németh Iveta kifejtette, hogy elégedetlen volt a város fejlődésének dinamikájával. Ami azért érdekes mert hiszen ő maga is a városvezetés része volt akkor még. Elmondta, hogy utána ellenzékbe került és nem sok mindent sikerült elérnie majd kicsit ennek ellentmondva mégis úgy fogalmazott “magam is meglepődtem, hogy a programomból mennyi dolgot sikerült átvinni.” Horváth Árpád is erre a témára kötve azt a kérdést kapta, hogy tudna-e újra együtt dolgozni az egykori jobbkezével amire a válasz egy határozott nem volt amit aztán módosított arra, hogy képviselőként igen.

A város átláthatóságának javításáról kérdezte Németh Iveta Forró Tibort amikor egy visszakérdezésben arra volt kíváncsi, hogy Forró vajon tudja-e, hányadik helyen áll a város a Transparency International felmérésében. Amire Forró egy csibész mosoly kíséretében vágta rá a helyes választ; 82.

A diskurzust kampány monológok zárták. Legtöbben 320-an nézték egyidőben a facebookos élő közvetítést ami profi kép és hangminőségben, hibátlanul zajlott s ezért nagy köszönet illeti a Gúta TV-t.

 

'Fel a tetejéhez' gomb