Közigazgatás

Leadásra került a Gyors Orvosi Ellátás visszállításáért indított petíció

Leadásra került a Gyors Orvosi Ellátás visszállításáért indított petíció. Forró Tibor és Halász Béla személyesen vitték az Egészségügyi Minisztériumba.

Az aláírásgyűjtés még tavasszal zajlott ám a Fico kormány bukása miatt új miniszter került az egészségügyi tárca élére akihez hivatalban töltött 100. napja előtt nem akartak fordulni. Írta Halász Béla ötletgazda a facebook oldalán.
“Nagyon bízom benne, hogy lesz eredménye annak, hogy példásan sikerült összefognunk. Hajrá Gúta, mert  az emberek egészsége a legfontosabb a világon, és sokszor a gyors reagálás, egy szakszerű döntés életet menthet. Főleg akkor, amikor egy ember élete vagy halála perceken múlik. A petíció azonban nem csak rólunk gútaiakról szól, hanem a városunk környéken élőkről és azokról is akik városunkba látogatnak, legyenek turisták vagy átutazók”-fogalmazott Halász.

 

Forró Tibor a helloGúta PT elnöke úgy nyilatkozott-“Nagy örömmel vettünk részt az aláírásgyűjtésben, ez  egy olyan téma amit mindenkinek fel kellene karolnia. Mi így tettünk és a hellosok több mint ezer aláírást gyűjtöttek. Reméljük megértő fülekre talál panaszunk és nem kell több gútainak az életével fizetnie azért mert nincs orvos a mentőinken. Ez elfogadhatatlan.”

A város polgármestere még tavasszal összehívta az alsó-csallóközi polgármestereket, hogy közösen keressenek megoldást. Lehet emiatt utasította el Horváth Árpád a petíció aláírását?

Az ügy további alakulásáról biztosan olvashatnak a gútaiújságban.

 

'Fel a tetejéhez' gomb