Közigazgatás

Kizárták Samu Istvánt az MKP-frakcióból

Mozgalmasan indult a hét, hétfőn, december 3-án letették az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők és a polgármester az esküt, ezzel megalakult az új képviselői testület városunkban. 2018. december 4-én Samu István önkormányzati képviselő saját közösségi oldalán közölte a hírt: „A mai napon az öttagú mkp-s képviselet kizárt a frakciójából! Ezúton szeretném nekik megköszönni, hogy ezentúl én lehetek az mkp élő lelkiismerete Gútán!” Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük Samut, aki azt mondta, ez ügyben nem szeretne nyilatkozni, de bármikor szívesen áll rendelkezésünkre, bármilyen más kérdésben, például: „megcsináltuk Gúta város kulturális értékelemzését arról szívesen adok tájékoztatást.”

 

SAMU ISTVÁN (foto: Nagy Róbert)

Az MKP országos elnöke, Menyhárt József elmondta: hivatalos értesítést és indoklást még nem kapott a helyi szervezettől az üggyel kapcsolatban, amint ezt megkapják foglalkozni fognak vele, az országos elnökséggel is.

Ezt erősítette meg Fiala Ilona az MKP sajtótitkára is nyilatkozatban: „Tudomásunk van a gútai önkormányzati esetről, amelyet e pillanatban belső ügyként kezelünk. Az MKP vezetősége a megfelelő jogi lépéseket és az alapszabály előírásait figyelembe véve meg fogja hallgatni mindegyik érintettet. Egyelőre nincsenek olyan információink, amelyek alapján állást foglalhatnánk az ügyben. Nem szeretnénk egy esetlegesen tisztázatlan kérdést a sajtón keresztül oldani.”

Horváth Árpád polgármester szerkesztőségünk megkeresésére elmondta: ő nem vesz részt a frakció üléseken, így nem volt ott sem az alakuló ülésen, sem az első ülésen,ahol a kizárás megtörtént. „A következő négy évben is azon fogok igyekezni, hogy a fontos kérdésekben meg tudjunk egyezni, előre menjen a város.”

Megkerestük dr. Viola Miklóst, az MKP helyi elnökét, aki kérdésünkre azt válaszolta, bizalom vesztés az oka, hogy Samu Istvánt kizárták a frakcióból, a helyi MKP elnökségi ülése után ad konkrét tájékoztatást.

(A hír a Magyar Közösség Pártja helyi szervezetének elnökségi ülése után, Viola Miklós helyi elnök nyilatkozatával bővülni fog.)

SAMU ISTVÁN (foto: Nagy Róbert)

vncs

'Fel a tetejéhez' gomb