AjánlóZene

Indulnak a koncertek: Gorlo Volka és Estendøn Komáromban

A Gorlo Volka igazi Duna menti zenekar. Egy próba kedvéért Félből, Komáromból és Párkányból érkeznek tagjai Gútára, ahol az egyik próbatermük van – és ahol a negyedik tag, Gőgh Ákos “oggy” él.


A gútai közönség tavaly augusztusban, a Hajómalom fesztiválon ismerhette meg a zenekart, amikor a Ladánybene 27 előtt léptek fel. Azóta stúdióba vonultak és havonta jelentetnek meg új dalokat, melyek közül a Vonathoz szintén Gútán, a Rustic Vegan Coffee-ban vették fel a klipet.

Bármennyire aktívan telt is a karanténidőszak a zenakar számára, tiltott volt minden fellépés és tömegrendezvény. Azonban a szigorítások feloldásával azonnal lecsaptak a lehetőségre, és június 26-án baráti zenekarukkal, az Estendøn-nel lépnek színpadra a komáromi RÉV Magyar kultúra házá-ban.

Szabó Gábor, a zenekar basszusgitárosa kérdésünkre elmondta:

“Másfél évvel ezelőtt kaptunk egy lehetőséget a somorjai Free Noise fesztivál keretén belül, hogy felléphessünk akkor még friss formációnkkal. Akkor az egyik szervező, Hushegyi János mondta, hogy a felvidéki zenekaroknak nem versengeniük kell, hanem egymást támogatva és összefogva kell működniük. Mi nagyon egyetértünk ezzel a gondolattal, és ezt visszük magunkkal tovább. Mi sem természetesebb, hogy nem önálló koncertben gondolkodtunk és fellépőtársnak az Estendøn-t hívtuk, akik azonnal igent mondtak a kérésre.”

Az Estendøn zenekar immár három éve kalauzolja el a hallgatóságot a különböző zenei stílusok tengerére, hisz többek között a rock, a funky, jazz és világzenei elemekkel gazdagítják muzsikájukat. A héttagú formáció dinamikus dalaihoz többségében lírai szövegek társulnak.

A két zenekar a “RESET 2020” (Facebook esemény és nyereményjáték) nevet adta koncertestjüknek, mely minden bizonnyal végre a szeretetjárvány kitörését okozza és sok-sok táncoslábat mozgat majd meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb