GazdaságSport

Hatszázezer euró értékben indultak el fejlesztések a városunkban

Évtizedes elmaradások törlesztésébe kezdett bele a város vezetősége, így végre elindult a Béke utca útburkolatának felújítása, illetve átadták a Corvin Mátyás Alapiskola udvarát annak a cégnek, ami ott kialakítja a minden igényt kielégítő sportpályát, közösségi teret.

Végre

Évtizedek óta hűtlen volt nevéhez Gútán a Béke utca, mert ha azon valaki elhaladt autóval, motorral, kerékpárral vagy akár gyalog az gyorsan kijött a békatűréséből és inkább bosszankodni kezdett. Azonban köszönhetően az önkormányzat kiszámítható és hosszútávra tervező gazdálkodásának végre rendelkezésre állt a keret és az akarat is megvolt, hogy rendbe tegyék ezt az útszakaszt. Ennek köszönhetően kedden (szeptember 26.) munkagépek jelentek meg a Diófa utcai kereszteződés sarkánál és elkezdték annak rendbetételét. A szakasz teljesen új útburkolatot kap és újra is festik azon az útburkolati jeleket, így nem csak a közlekedésbiztonság javul, de az ott lakóknak és az arra közlekedőknek is szebb látványt nyújt majd. A munkálatok vélhetően két hétig tartanak.

A régi, lyukakkal, toldozásokkal teli felület eltűnik

Jöhet az új sportpálya

További jó hír a gútaiaknak, hogy megtörtént a Corvin Mátyás Alapiskola udvarának hivatalos átadása annak a vállalkozásnak, ami ezen kialakítja majd azt a modern sportpályát, futópályát, kézilabda és kosárpályát, illetve közösségi teret, amit városunk minden lakója élvezhet majd. Stílusosan az Őszi városi sportnappal búcsúztak a gyerekek a régi pályától, ahol még egyszer, utoljára hódoltak a mozgás örömének, hiszen hamarosan ezt már a multifunkcionális pályán teszik majd meg. A sikeres pályázatnak és a város önrészének köszönhetően összesen 442 ezer euró értékben valósul meg ez a fejlesztés Gútán.

Egy seregnyi gyermek mellett, pedagógusok, képviselők és a városvezetés is elbúcsúzott a régi pályától

Kézilabda, kosárlabda, illetve futópálya is lesz a megújult felületen, ezek mellett egy távolugró pálya is helyet kap. Nem csak az iskola tanulói, nem csak a város sportegyesületei, de minden gútai ember élvezheti majd ennek a modern, korszerű és nem utolsósorban biztonságos közösségi térnek az előnyeit

– mondta korábban lapunk Halász Béla polgármester.

Mi, a helyi streeballosok is szeretnénk jövőre méltó módon köszönteni a felújított pályát és meghívni az összes csapatot, akik valaha részt vettek a rendezvényünkön

nyilatkozott korábban a pályáról Forró Tibor önkormányzati képviselő, a BC Knifes kosárlabda egyesület vezetője.

A felújított sportpályát minden gútai használhatja majd Fotó: Pexels/Karl Solano

Tartozások nélkül

A városvezetés fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy ezeket a jelentős fejlesztéseket pályázati pénzekből és a város által kigazdálkodott büdzséből tudják fedezni, így nem volt szükség hitelekre, kölcsönökre, pusztán egy átgondolt, és kiszámíthatóságra alapozott gazdálkodásra. Köszönhetően a bevételek, illetve a kiadások megfelelő arányának újabb és újabb fejlesztések, felújítások valósulhatnak majd meg a jövőben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb