AjánlóEsemény

Ínyenc sörkülönlegességek a Hajómalom Fesztiválon

A környék legtöbb sörkedvelője már valószínűleg hallott a nagy presztízsű komáromi All About sörözőről. A söröző jelenleg több mint 160 sörfajtát kínál vendégeinek, melyek a világ minden tájáról lettek összeterelgetve az alattuk rogyadozó polcokra, továbbá nagykereskedéssel is foglalkozik. Mivel lehetőségünk lesz megkóstolni finomságaikat a hétvégi Hajómalom Fesztiválon, feltettünk pár kérdést a vállalkozás vezetőjének, Martin Čižmárnak, aki nagy örömmel várja az eseményt.

Hogyan került a sörbizniszbe?

A gasztronómia világában szerzett sokéves tapasztalatomnak hála ez a környezet sem volt teljesen idegen számomra. A sörhöz célirányosan volt kollégám vezetett, aki a kezdeteknél mellettem állt és inspirált. A vállalkozásunk beindítása előtt minden hozzáférhető tudást el kellett sajátítanom, a sörfőzés és feldolgozás minden mozzanatát meg kellett ismernem, fel kellett készülnöm magára az ízlelésre, és főként meg kellett alkotnom egy jövőképet, hogy a vállalkozásba felkészülten kezdjek bele. Természetesen mindig van mit tanulnom. Szerencsére a sörrel való munka rengeteg lehetőséget teremt a továbbfejlődésre.

Miért épp a sör?

Mert a családom és én egyszerűen imádjuk. A sörfőzés az utóbbi években rendkívül magas szintre emelkedett. Egy meglepően sokrétű italról van szó, melyből a világon több mint 1000 fajta létezik. Már nálunk sem a „nagy tizes”-ben merül ki az emberek sörismerete. Rengeteg fantáziát láttunk már régen is, és most is ebben a termékben, valamint több ízt és feldolgozási formát is fel szeretnénk fedezni a jövőben.

Miben különböznek az Önök által kínált sörök az átlagos söröktől?  

Az hétköznapi sörökkel szemben elsősorban a magas minőséget és a készítés folyamán használt különleges alapanyagokat emelném ki. Minden sörnek megvan a maga jellegzetessége, legyen szó IPA-ról vagy alsó erjesztésű (ismertebb nevén: lager) sörről. A kínálatunkban levő összes sör kizárólag kisebb cseh sörfőzdékből, valamint a világ különböző pontjain levő kézműves sörfőzdékből származik. Az álmunk egy olyan saját söröcske főzése lenne, természetesen a mi márkanevünkkel, amilyet a világon máshol nem találhatnak.

Az Ön által vezetett komáromi söröző nagy népszerűségnek örvend a sörimádók és az érdeklődők között is. Mit gondol, mi a sikerének a titka?

Örömmel tölt el bennünket, hogy a söröcskéink sok vendégünkhöz megtalálták útjukat, akik mindig szívesen térnek vissza. Hogy mi a titkunk? Olyan családi vállalkozás vagyunk, akik a minőségre és a szakértelemre törekednek. Fontos, hogy a vendégeinknek nyújtott szolgáltatásaink, a csúcsminőség és a többi kritérium is harmonikusan működjön. Mivel a sörözőnket teljesen szabadon, a saját víziónk alapján alkottuk meg, így az a sör iránti szerelmünket tükrözi minden téren.

Mivel várják a Gútai Búcsú és Vásár keretein belül szervezett Hajómalom Fesztivál látogatóit?

A vendégeket 6 fajta csapolt sörrel várjuk, melyből kettő világos lager, egy barna lager, két kézműves sör (IPA és APA), és a sofőröket egy hidegen komlózott alkoholmentes sör fogja várni. Természetesen készülünk sok fajta üveges kézműves sörrel és számos ajándékcsomaggal is. Szeretettel várjuk a kiváló sörök rajongóit és a kíváncsi érdeklődőket!

'Fel a tetejéhez' gomb