Régió

Komárom: Büntetés helyett figyelmeztetés az új parkolási rend kezdeti időszakában Komáromban

Néhány változással módosult a parkolási rend Komáromban, melynek elsődleges célja a belvárosi forgalom szabályozása, a közlekedés körülményeinek javítása. Csökkent a parkolódíj-köteles időzóna, változtak a tarifák, és a helyek száma bővült.

Július elsejétől emelkedtek a parkolódíjak a belvárosban óránként 10, illetve 20 centtel, egyúttal fizetős lett a Kossuth téri parkolás annak, aki egy óránál hosszabb ideig szeretné leállítani itt az autóját. A parkolórendszert üzemeltető városi cég forgalomszabályozás céljából javasolta a díjak emelését, hogy a magasabb ár miatt ürüljön meg néhány parkoló, ne duguljon be a központ. A parkolórendszerből befolyó pénzt a város új parkolók kialakítására fordítaná.

A turistaszezon ismét itt van a nyár beköszöntével. A város érdeke nem az, hogy elrettentse a turistákat büntetésekkel, de értékelje őket. A parkolási szabályok ellenőrzésének egyszerűsítése miatt Komárom város úgy döntött, hogy az új parkolási rend kezdeti időszakában szankciók kiszabása helyett szabálytalan időközönként szórólapok elhelyezésével figyelmezteti a turistákat és a külföldi látogatókat, akik esetleg nem vásároltak parkolási jegyet. Mindezt azért, hogy a lehető leggyorsabban segítsék hozzá az embereket ahhoz, hogy tiszteletben tartsák a közúti jelzéseket és az új parkolási politikát.

Új parkolási rend esetén a helyi lakosokkal szemben is az első napokban elsődlegesen a figyelmeztetés kap teret, de a későbbiekben a városi rendőrség igyekszik betartatni a parkolási fegyelmet.

 

Forrás: http://sziakomarom.sk, deltakn.sk

 

'Fel a tetejéhez' gomb