Felhívás

Felhívás: Nonprofit szervezetek pályázatát várja a Duna Alap, 68 000 Euró az idei keretösszeg

A Közép- európai Alapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg a Duna Alap (Dunajský Fond) pályázati felhívását a SLOVNAFT, a.s. és a Kúšik család jóvoltából.

A pályázati felhívás célja az infrastruktúra fejlesztése, a Duna és a Kis-Duna környezetének ápolása és megóvása, valamint olyan beavatkozások elindítása, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a folyóra és annak környezetére. Az idei évre szánt teljes keretösszeg 68 000 Euró.

Olyan nonprofit szervezetek jelentkezését várják, amelyek projektjeikkel  a következő célok legalább egyikét megcélozzák:

• Szorosabb kapcsolat kialakítása a folyóval,

• Gazdagabb élet a folyón, ideértve a természeti értékek védelmét és megőrzését,

• Egyszerűbb és kellemesebb mozgás a folyó mentén / folyón;

• Folyami kapcsolatok fejlesztése a szomszédos településekkel/ határ menti településekkel

A felhívásra 2019 október 14- től november 14- ig lehet jelentkezni. A jelentkezéseket egy szakmai bizottság bírálja el két körben. A pályázati felhívás eredményeit legkésőbb 2020 február 3-ig hirdetik ki.

Az elmúlt három pályázati felhívásban összesen közel 140 000 euró került szétosztásra. 25 közhasznú projekt nyert el támogatást a Duna teljes szlovák szakaszán, valamint a Kis-Duna területén, amelyek hozzájárulnak a folyóhoz való könnyebb hozzáféréshez, ápolják és megóvják a környezetet, és fellendítik az életet a folyó környezetében.

A pályázók a projektjeiket e-mailben tudják benyújtani formanyomtatvány beküldésével. Részletes információk, pályázati felhívás részletei és a formanyomtatvány a www.dunajskyfond.sk weboldalon érhetők el. – tájékoztatott Juraj Tedla a Közép-európai Alapítvány program managere.

 

'Fel a tetejéhez' gomb