Hírek

A Progresszív Magyarok szava is számít! – Forró Tibort a PS elnökségébe választották

Szombaton tartotta a Progresszív Szlovákia mozgalom a 3. kongresszusát, ahol új vezetőség választására került sor.

A Magyar Platform a választások után egy sikert könyvelhet el, ugyanis Forró Tibor, a Magyar Platform elnöke elnyerte a küldöttek abszolút szavazatainak többségét és így az elnökség a tagja lett. A magyarok szava mostantól a Progresszív Szlovákia elnökségében közvetlenül is hallható lesz.

Az újonnan megválasztott elnök asszony Irena Bihariová lett, akinek a Magyar Platform sok erőt és kitartást kíván a munkájához. Egy méltó ember került ennek a páratlan projektnek az élére. Az alelnököknek, Zora Jaurovának, Michal Trubannak, Michal Šimečkának, Martin Hojsíknak, Ivan Štefunkonak is gratulálunk megválasztásukhoz.

Gratulálunk továbbá az elnökségbe jutott társainknak, Ivan Sakinnak, Ondrej Prostredníknek, Lucka Plavákovának, Peter Brozmannak, Ivan Hudcovskynak, Igor Fedurconak, Zuzana Števulovának, Branislav Vančonak.

“Köszönöm minden küldöttnek, aki rám szavazott és lehetővé tette, hogy mától a PS elnökségének tagja lehetek. Bebizonyítottuk kritikusainknak, hogy nem díszmagyarok vagyunk, hogy nem csak egy párt képviselheti a szlovákiai magyarokat és, hogy a korrekt dialógus, a közös jövőbe tekintés tesz minket egyenlő partnerré, nem a sértődöttség politikája és memorandumokkal való diplomáciai amatőr hazárdírozás. Nagy munka vár ránk, de optimizmussal tekintek az előttünk álló időszakra.” – mondta Forró Tibor a Magyar Platform elnöke.

Fotó: Forró Tibor – Magyar Platform • Progresívne Slovensko • Maďarská Platforma

'Fel a tetejéhez' gomb