Hírek

A Felvidéken forgatott Csuja Imre, újra “Csokiként”

Újra Csoki bőrébe bújt Csuja Imre, méghozzá egy felvidéki reklámfilm-forgatás alkalmával. A művész úr családi kötődései miatt (veje a szintén színész Telekes Péter) rendszeres látogatója a szlovákiai Gútának.

Ebben a kisvárosban székel a Magyarországon is forgalmazó furbify felújított számítástechnikai webáruház, így jöhetett össze, hogy Csoki ezúttal a Felvidéken pattant Babettára.

Csuja Imrének még mindig nem okoz szemernyi gondot sem egy pillanat alatt “Csokivá” szellemülni. A stábnak saját bevallása szerint ritkán van szerencséje ennyire zökkenőmentes forgatáshoz. Imre jeleneteinek többségét elsőre vagy másodikra tökéletesen hozta.

Amennyire gördülékenyen ment a helyszíni munka, annyira volt nehézkes maga a szervezés. A résztvevőkön kívül álló események (járványhelyzet, határzár, egyéb okok) több mint fél évig tartó huzavonát eredményeztek, annak ellenére is, hogy a művész úr gyakran látogat a Felvidékre.

Egyrészt veje, egyébként szakmabeli, Telekes Péter gútai származású. Másrészt nem idegen számára a révkomáromi Jókai Színház sem. Ez a határváros adott helyszínt végül a forgatásnak is (közel Gútához).

A stáb szerette volna életre kelteni Csoki otthoni környezetét. Erre a célra egy komáromi panellakást szemeltek ki. A nagy napra az augusztusi kánikula alatt került sor. Imre megérkezését követően nem is teketóriázott sokat, magára öltötte Csoki jelmezét, és el is kezdődött a munka.

Az első leforgatott jelenetben máris lehetősége volt újfent egy Babetta típusú retro robogóra ülni. Sőt pár perccel később már egy hatalmas chopperon találta magát. Kijelenthetjük, mindkettő nagyon illett hozzá.

Az amerikai stílusú garázs is remek hátteret adott Csoki karakterének. A többi jelenethez már fel kellett lépcsőzni a lakásba, ahol szintén nagyon jó hangulatban folytatódott a munka. Imre igazán közvetlen volt és allűröktől mentes, gyorsan megtalálta a közös hangot a stábbal és a helyszínnel szolgáló kedves házaspárral is.

Legtöbbször talán a macskás jelenetet kellett felvenni, a szőrös kis statiszta kicsit megijedt a sok ismeretlentől, de végül szerencsére nem ejtett sebeket a művész úron, aki gyakran saját ölteteivel gazdagította szövegeit.

Érdekesség, hogy a rendező apósa (ő biztosította a helyszínt) Csoki karakteréhez hasonlóan szintén USA rajongó, több motorkerékpárral is rendelkezik (a chopper is az ő tulajdona). Még öltözködési stílusában is kiköpött Csoki. Épp ezért a garázson például nem kellett semmilyen változtatást eszközölni a kívánt eredmény érdekében.

A forgatás a megtervezett 4-5 óra helyett körülbelül fele ennyi időt vett igénybe javarészt a főszereplő profizmusának köszönhetően. A jól elvégzett munka után és a hazaút előtt Csoki mindenkivel összeállt még egy-egy közös fotóra.

A videó megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=FtYHlmEFaXs&ab_channel=furbify

HÁTTÉRINFÓ A furbify kft. egy felvidéki székhelyű számítógép-felújító vállalat. Ezen tevékenységét már körülbelül 9 éve folytatja, lakossági értékesítése kiterjed Szlovákiára, Magyarországra és Csehországra is. A cég kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát működésre. Keszeli Ákos (társtulajdonos, társalapító) 2016 Év Példaképe Fenntarthatósági Különdíj nyertese. Weboldal: https://www.furbify.hu/
A reklámfilmet a révkomáromi 22MEDIA Kft. készítette.

Tibor Szomolai

'Fel a tetejéhez' gomb