Régió

Katonák segítenek a komáromi kórházban

A komáromi AGEL Kórházban a jelenlegi epidemiológiai helyzetre való tekintettel október 14-étől a Szlovák Hadsereg katonái segítik az egészségügyi dolgozók munkáját. Naponta reggel 6.00 órától egészen este 22.00 óráig a bejáratnál felállított sátorban fognak szolgálatot teljesíteni.


Az egyenruhások a kórház bejáratában fogják segíteni az egészségügyi dolgozókat a paciensek biztonságos útbaigazításában, akik a kórházba látogatnak. „Ezúton is köszönetet szeretnék mondani a védelmi minisztériumnak a gyors reagálásukért és hogy segítik a kórházunk alkalmazottai munkáját. A katonák továbbá a koronavírussal kapcsolatos teszteléseknél is segítkezni fognak.“ – tájékoztatott Miroslav Jaška a kórház igazgatója.

A katonák jelenléte az előre nem látott, esetleges komolyabb szituációk megoldásában is segítséget nyújthat. Az AGEL Kórház jelenleg probléma nélkül tudja kezelni a jelenlegi epidemiológiai helyzetet. Továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. „A kórházunkban biztosított higiéniai és epidemiológiai eljárásaink magas szinvonalon vannak és a kórházban való megfertőzés esélye pedig a minimum szinten van“ – fűzte hozzá az igazgató.


forrás: komaromonline.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb