Felhívás

István, a király iskolába megy

Elindult az István, a király iskolába megy program. A versenyt magyarországi és külhoni magyar iskolás diákoknak hirdették meg. Gútáról a II. Rákóczi Ferenc iskolából ketten neveztek be: Varga Linda Bettina és Vörös Anna.

A rockopera lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük a középkori Magyarország viselettörténetét, öltözködési és hajviseleti szokásait, és azok máig tartó hatását. De a mostani produkciónak fontos üzenete: a történelem nem csupán a múlt, sokkal inkább a jelen tanulságos magyarázata.

Az István, a király iskolába megy program a Trianon századik évfordulójáról való megemlékezés része, magyarországi és határon túli 6-16 éves magyar gyermekek énekelik a legnépszerűbb magyar rockoperát.

 

A diákok produkcióit a zsűri és a közönség is értékeli. A versenyben március 31-ig lehet szavazni a szólistákra, az iskolasistvan.hu oldalon, 1-től 10-ig lehet pontozni a produkciókat. Annának és Bettinának az a legjobb, ha a nézők 10 pontra értékelik a produkciót, ezért arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy kattintsanak és szavazzanak. A verseny végén a kiválasztottakból egy különleges társulatot állítanak össze, amely 2020 nyarán előadhatja a rockoperát egy nagyszabású élő műsor keretében.

A zsűri tagjai a színházi élet ismert szereplői: művészek, rendezők, koreográfusok, zenei vezetők, művészeti vezetők, díszlet-, jelmez- és látványtervezők. Az egyik zsűritag, a jubileumi előadáson Koppányt alakító Vadkerti Imre.

Vörös Anna, Réka szerepét szeretné eljátszani ( https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/142), míg Varga Linda Bettina Gizella szerepére jelentkezett (https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/74 ). Szavazni az első körben 2020. március 31-ig lehet. Egy e-mail címről egyszer és csak 1-1 szavazatot lehet küldeni.

'Fel a tetejéhez' gomb