Esemény

Prechádzka nad Kolárovom – rozhovor s pilotom – helloKopter 2018

Nezastaviteľno sa blížiac ku Kolárovskému jarmoku a hodom sme sa rozhodli opýtať zopár otázok firmy, ktorá zabezpečuje jednu z najzaujímavejších atrakcií tohto roku. Jedná sa o spoločnosť Helico, ktorú už u nás v Kolárove poznáme od roku 2014, keď sme mali možnosť s nimi letieť nad našim mestečkom a kochať sa krásy, ktorá je dostupná iba z vtáčej perspektívy.

Od kedy organizujete vyhliadkové lety a komu by ste ich odporúčali?

Vyhliadkové lety organizujeme od roku 2010 a odporúčame ich vlastne všetkým. Pre každého by malo byť zaujímavé miesto jeho bydliska z mierne iného uhla pohľadu, z ktorého ho ešte nevidel. Tak isto je to vhodné aj pre ľudí, ktorí milujú adrenalín. Predsa len ide o zážitok, ktorý nie je úplne všedný.

Čo môže človek očakávať od vyhliadkového letu s helikoptérou? Prečo práve helikoptéra? 

Začnem druhou otázkou. Helikoptéra práve preto, lebo nepotrebuje letisko – a s tým súvisí aj náš slogan „Odvšadiaľ kdekoľvek“. A čo sa da od letu helikoptérou očakávať? Zážitok, ktorý stojí za to!

Aký máte vzťah/skúsenosti s našim mestečkom, s jeho obyvateľmi? Ako sa Vám dostalo na mapu organizovaných akcií? 

V Kolárove sme boli lietať prvýkrát v roku 2014 a dlhú dobu nám to ostalo v pamäti, ako jedno z najlepších podujatí, ktoré sme absolvovali. Posledné tri roky sme v termíne konania Kolárovského jarmoku boli vždy na iných podujatiach, ale rozhodli sme sa, že tento rok by sme sa mali vrátiť opäť ku Vám.

Vedeli by ste mi povedať nejakú zaujímavú príhodu týkajúcu sa týchto akcií?

Zaujímavá príhoda mi napadá jedine tá, keď sa na jednom z podujatí objavili dvaja úplne neznámi postarší páni, ktorí tam vôbec nezapadali medzi ostatných účastníkov. Vyšli z lesa, pravdepodobne po niekoľkých dňoch, s veľkými batohmi na ramenách, celí ufúľaní a opýtali sa, koľko by to stálo do krčmy pri ihrisku. Samozrejme takýchto otázok dostávame veľmi veľa, ale reálne by nikto nikdy takýto let naozaj nezaplatil. Títo dvaja však áno.

Čo by ste vyzdvihli ako najkomplikovanejší/najzaujímavejší aspekt lietania s helikoptérou?

Ako najkomplikovanejší aspekt by som asi považoval to množstvo byrokracie spojené s lietaním. Pokiaľ človek chce túto činnosť vykonávať, tak v realite strávi oveľa viac času vypisovaním kníh a papierov ako samotným lietaním. A najzaujímavejší aspekt je u každého iný. Niekoho fascinuje tá rýchlosť a ten pohľad, niekoho tá technika. Myslím, že to závisí od uhla pohľadu.

Kto sa môže zúčastniť letu nad okolím Kolárova a ako je možné sa prihlásiť? 

Zúčastniť sa môže ktokoľvek, kto má menej ako 134kg, zapne bezpečnostný pás a chce vidieť niečo viac a z mierne inej perspektívy. Letenky sa predávajú za zníženú cenu online na našom webe na www.helico.sk. No budú sa predávať aj počas jarmoku priamo v centre mesta v stane,a tak isto sa budú dať zakúpiť na mieste, kde helikoptéra bude pristávať a odlietať za areálom Múzea vodného mlynárstva.

'Fel a tetejéhez' gomb