AjánlóEsemény

Palackposta, avagy küldj üzenetet a jövőbe

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a hellóGúta csapata, szeptember 21-én Gúta város első írásos említésének 750. évfordulóján egy időkapszula elhelyezésével szeretnék emlékezetesebbé tenni az ünnepet, az eseményről Forró Tibort, a hellóGúta vezetőjét kérdeztük.

 

Az időkapszulára úgy is tekinthetünk, mint kommunikáció a jövővel, általában valamilyen jeles esemény alkalmával készül, hogy aztán utódaink izgalommal várhassák az alkalmat, amikor megnézhetik, mit üzentek nekik elődeik. Hivatalosan 1937 óta használják, de feltételezhetően egyidős az emberi civilizációval.

„Az időkapszula emeli a 750. évforduló ünnepi fényét! Segít, hogy közösségként éljük meg ezt a gútai ünnepet, hiszen bárki elhelyezhet egy emléktöredéket a kapszulába. Fontos szempont az is, hogy elgondolkodtat minket kicsit arról, mit szeretnénk, hol tartson 50 év múlva szeretett városunk. Az urnát a Hírességek parkjában, a város központjában helyezzük el. Az ünnepség részeként leleplezésre kerül az időkapszula helyét jelző szobor is, amelyet Angyal Titusz művészkovács készít.” – nyilatkozta Forró Tibor a program kezdeményezője portálunknak.

A csoportosulás várja, hogy a város lakossága üzenjen a jövőbe. Ezt több féle módon is megtehetik: digitális formában facebookon, az esemény üzenő falára posztolt tartalommal, több formában, lehet fénykép, videó, vers, vagy bármilyen üzenet, illetve tárgyi formában a helyszínen, közvetlenül a kapszula lezárása előtt. (A kapszula méretéhez alkalmazkodva maximum 1darab A4-es összehajtható papír lap).

A kapszula elhelyezésével az ünnep nem ér véget, a Patio cukrászda az eseményre elkészíti a város tortáját és sok szeretettel vár mindenkit egy szerény kóstolóra. A rendezvény támogatója Gúta Város és Angyal Titusz

„Találkozzunk, 2018. szeptember 21-én, este fél 7-kor a város központjában, és azt kívánom, találkozzunk 2068-ban is, a város első írásos említésének 800. évfordulóján, hogy megnézhessük, mit üzentünk a jövőbe.” – mondta Forró Tibor.

-vncs-

'Fel a tetejéhez' gomb