Interjú

NAGY SZILÁRD: Összefogással egy nagy közösséggé kéne formálni kicsi városunk lakosságát

A sport az élete része, sörözőt üzemeltet, két gyönyörű kislány édesapja, a közrendvédelmi bizottság tagja. „Összefogással egy nagy közösséggé kéne formálni kicsi városunk lakosságát. Úgy gondolom ez a csapat, egy olyan vezetővel, mint Forró Tibor képes lesz rá.” – vallja. Nagy Szilárddal beszélgettünk.

 

A közrendvédelmi bizottságnak vagy a tagja, 2014 óta. Mit tapasztaltál, miben kéne, lehetne javítani a városban a rendet, kamerarendszer bővítésével, több járőrre lenne-e esetleg szükség?

Szerintem, a kamerarendszert mindenképp bővíteni kellene. A kamerarendszer jó működése sok esetben segíthet, akár egy bűncselekmény felderítésében, de legfőképp a randalírozó személyekkel szemben, hiszen azt tapasztaljuk, hogy szinte heti szinten megrongálja valaki a virágcserepeket, a kukákat, vagy a közlekedési táblákat. Mindenképpen fontosnak tartanám, hogy a Szent Rozália park környéke is nagyobb figyelmet kapjon. Azt nem hiszem, hogy több járőrre lenne szüksége a városnak. A városi rendőrség szorosan együttműködik az állami rendőrséggel és nagyobb városi rendezvényeken megerősítik a szolgálatot. Bízom benne, hogy a város a jövőben még biztonságosabbá válik, hiszen ez nemcsak nekünk, hanem a gyerekeinknek is fontos.

Említetted a gyerekeket, mesélj a családodról.

Feleségem Zuzka, Komáromban dolgozik, a Belügyminisztérium alkalmazottjaként, két gyönyörű kislány büszke édesapja vagyok. Kiara már 8 éves, ő már iskolás, most harmadikos,  Zaira pedig négy éves, ő középső csoportos óvodás.

Végzettségedet tekintve a gútai magániskolában érettségiztél vállalkozás és szolgáltatás szakon. Jelenleg is kocsmát üzemeltetsz, tehát a szakmádnál maradtál.

A katonaság után egy komáromi őrző-védő cégnél dolgoztam 3 évig, közben elkezdtem vállalkozni is, sportruházatot és cipőket árusítottam. 2005-ben úgy döntöttem, váltok, visszatérek a szakmámhoz, és nyitottam egy sörözőt, jelenleg pedig 4 sörözőt üzemeltetek.

A család és a munka mellett milyen hobbid van?

Gyermekkorom óta szerettem sportolni, ez a szenvedélyem még ma is megvan. Tagja vagyok a gútai futball klubnak és a birkózó klubnak is. A birkózás megtanított az önfegyelemre, és természetesen arra is, hogy kitartással, oda figyeléssel lehet célokat elérni és fontos a győzni akarás. Éppen ennek köszönhetően ma is a kitűzött céljaim felé meggyőződéssel tudok haladni. Egyébként a birkózásnak köszönhetően a sorkatonaságot a Dukla Trenčínben tölthettem, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem és kamatoztattam, leszerelésem után a gútai klubban edzőként is tevékenykedtem 4 évig, de még ma is segítem a munkájukat. A sport teljes mértékben része az életemnek, a bicikliútra kijárok korcsolyázni, van két kutyája is a családunknak, egy weimari vizsla és egy német juhász, a lányaimmal nagyon sokat járunk ki a természetbe a kutyákkal.

Miért a helloGúta csapatához csatlakoztál?

A sörözőnek és a sportnak köszönhetően rengeteg emberrel találkozom naponta, sokat beszélgetek a társadalom minden féle tagjával, fiatalokkal, idősekkel, alkalmazottal, főnökkel, tanulóval és sorolhatnám, ismerem az emberek problémáit, tudom, milyen kérdések foglalkoztatják őket. Azt is látom, hogy rengeteg ember nem tartozik közösségbe, hogy úgy mondjam, csak el vannak. A helloGúta egy csapat, egy közösség, kitűzött célokkal, rengeteg olyan programmal, ami formálja a közösséget. Összefogással egy nagy közösséggé kéne formálni kicsi városunk lakosságát. Úgy gondolom ez a csapat, egy olyan vezetővel, mint Forró Tibor képes lesz rá.

'Fel a tetejéhez' gomb