Interjú

TÁNCZOS BEATRIX: A változás korában élünk

Fiatal hölgy, aki szerint egy embert a tettei, nem pedig a kora és/vagy a neme határoz meg. Két egyetemen tanul egyszerre, Pozsonyban közigazgatást, Nyitrán a magyar nyelv a kétnyelvű hivatali kommunikációban szakot. Tánczos Beatrixot kérdeztük.

Miért a helloGúta csapatát választottad?

Úgy érzem, dinamikus ember vagyok és többnyire hasonló temperamentumú emberekkel veszem körbe magam. Mikor megismerkedtem a helloGúta csapatával tudtam, hogy nekem köztük a helyem. Szimpatizálok az olyan emberekkel, akik  meg is valósítják azt, amit elterveztek. Rengeteg olyan programjuk van, ahol segítenek másoknak, ugyanakkor arra is figyelnek, hogy a rendezvényeik közösségépítő jellegűek is legyenek. Az embereknek fontos, tartozni valahova, a helloGúta csapatához jó tartozni. Forró Tibor jó vezetője a csapatnak.

Nagyszigeten élsz, nem hiányzik a városi élet, hiszen ott nincs iskola, posta…. ?

Igen, Nagyszigeten élek, viszont a hétköznapjaimat Pozsonyban töltöm, hiszen ott tanulok. Mikor itthon vagyok élvezem, hogy csend és nyugalom vesz körül.

Civil aktivistaként bekapcsolódtál tavasszal az aláírásgyűjtésbe, hogy a mentőkön legyen orvos, miért tartod fontosnak hogy civilek bekapcsolódjanak a társadalmi munkába?

Számomra az elsődleges szempont az volt, hogy egy nemes ügyet segíthetek azzal, ha aktívan kiveszem a részem az aláírásgyűjtésből. Az aláírásgyűjtés tavasszal volt, a petíciós íveket október 24-én adták le az Egészségügyi Minisztériumban Halász Béla és Forró Tibor, a Fico-kormány bukása miatt az egészségügyi tárca élére is új miniszter került, akihez hivatalban töltött 100. napja előtt nem akartak fordulni. Fontosnak tartom, hogy egy közösség tagjai bekapcsolódjanak a város, település életébe. Hiszen maga a közösség alakítja az adott várost és annak légkörét, megválasztja saját képviseletét. Minél több aktív tagja van a közösségnek annál dinamikusabb egy város élete .

Mivel foglalkozol?

A Pozsonyi Közgazdasági Egyetem és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ötödéves hallgatója vagyok. Pozsonyban közigazgatást, Nyitrán pedig a magyar nyelv a kétnyelvű hivatali kommunikációban szakot végzem. A pozsonyi szakot csinálom nappalin, Nyitrán pedig egyéni tanterv szerint.

Az iskola mellett jut időd valamilyen hobbyra?

A hobbyjaim közé tartozik az olvasás, futás és az edzőtermi edzés. Az olvasás az elmét tartja frissen, kikapcsol, az edzésre pedig a test épen tartása miatt van szükségem, közben van időm gondolkodni.

 Mesélj a családodról.

Számomra nagyon fontos a család, mindaz, amit szimbolizál. Négytagú családban nőttem fel. Mindig is Nagyszigeten éltünk. Van egy húgom, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Ő Budapesten tanul.

Fiatal vagy, nő is vagy, a politika pedig “kemény” feladat. Nem nagy kihívás?

Úgy gondolom, egy embert a tettei, nem pedig a kora és/vagy a neme határoz meg. A változás korában élünk, haladó szellemű gondolkodásmódra van szükség, ha eredményeket szeretnénk elérni. Az, hogy nő vagyok nem jelent számomra akadályt. Sőt! Tudom, hogy nekünk nőknek helyünk van  a magasabb beosztású pozíciókban, és kellünk is oda #girlpower.

Ha megnézzük a nagypolitikát, nagyon sok nőt találunk miniszteri, miniszterelnöki pozícióban is.

 

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb