Közigazgatás

Fontosnak tartod mire költesz el havonta 73 Eurót a fizetésedből? Menj el szavazni!

Meghatározó napra ébredtünk. Ma újra lehetőséget kaptunk arra, hogy eldöntsük kit, illetve kiket szeretnénk felhatalmazni a következő négy évben arra, hogy a város élén a mi javainkat szolgálva , a mi nézeteinkkel összhangban döntsön a városunkkal kapcsolatos kérdésekben.

Havonta 73 Euró landol a városi kasszában a fizetésünkből. Ami valljuk be nem kis összeg. Ha szeretnénk befolyásolni, hogy ez az összeg, a mi pénzünk, mire legyen fordítva, ma szavaznunk kell. Sajnos mostanában egyre gyakrabban tapasztalható, hogy az emberek különböző fórumokon kifejtik véleményüket, nemtetszésüket a jelenlegi városvezetéssel kapcsolatban, viszont ha megkérdeznénk tőlük, hogy mennek e szavazni, a válasz nem lenne. Sokan nem is tudatosítják, hogy ezzel mennyit rontanak a saját helyzetükön… Egy módon tudunk hangot adni a véleményünknek, az pedig a szavazatunk.

Minden szavazat számít! Hallottuk már számtalanszor… Parlamenti választásokkor tényleg úgy tűnhet, hogy a voksunk csak egy csepp a tengerben. Az önkormányzati választások esetében egy szavazat ereje is komoly fordulatot hozhat az eredményt tekintve. Kevés elég ahhoz, hogy hozzásegítsük a győzelemhez azt a jelöltet a listáról akiben hiszünk, akiben bízunk, aki hasonló értékrendet képvisel mint mi és ennek fényében döntene városunk és a mi jövőnkről az elkövetkező ciklusban.

Négy évvel ezelőtt 19  településen döntött egyetlen szavazat a polgármester személyéről! Ez a szám kevésnek tűnhet a 2927 településsel szemben, de ezek felében szintén úgy alakult a szavazás, hogy végül kevesebb mint 100 szavazat döntött ki foglalhatja el a polgármesteri széket. Csak hogy néhány konkrét példát említsünk, Podolin (Podolínec) 3200 lelket számláló település ahol legutóbb hét szavazat döntött. Hasonlóan szoros volt az eredmény Kisszebenben (Sabinov), Körmöcbányán (Kremnica) és Pozsony Staré Mesto városrészében is. Ezek a példák is ékes bizonyítékai annak, hogy igen is minden szavazat számít.

Az olyan kifogásokat, hogy nincs kire szavazni és úgysem változik semmi, tegyük kicsit félre. Egy szavazat is változást tud hozni, hallassuk a véleményünket és döntsünk mi , hogy hová kerül a 73 Eurónk!

Forrás: SME

 

'Fel a tetejéhez' gomb