Régió

Középpontban az 50 év felettiek: sajtótájékoztató és konferencia a Silver Economy projektről

A Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség április 25-én 8 órai kezdettel a komáromi Kortina étteremben tartotta meg sajtótájékoztatóját és konferenciáját a Silver Economy projekt keretében. A pályázatban résztvevő szervezetek ingyenes tanfolyamokon képezték tovább az Ezüst gazdasághoz tartozó 50 év feletti korosztályt, hogy modern tudással gyarapodva tudjanak helytállni a mai világban.

A pályázat abból az alapgondolatból indult útjára, hogy a vállalkozások, cégek és közintézmények többsége az idősebb korosztályhoz tartozókat önálló potenciális ügyfélcsoportként egyszerűen nem tartja számon. A mai 50 év feletti korosztály ezzel szemben viszont rendkívül aktív életet él – érdeklődnek a képzések, a sport és az utazás iránt is.

A sajtótájékoztatót követő konferencia előadásai többek között ezt a témát, valamint az idősebb korosztályba tartozó munkaerő alkalmazásának előnyeit is nagy részben érintették.

A konferenciát Gúta város polgármestere és a Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség (RFÜ) elnöke, Horváth Árpád nyitotta meg, majd az érdeklődők Szűcs István interaktív előadását hallgathatták meg az Ezüst gazdaság témakörében. A munkaerő-piaci szakértőként és karriertanácsadóként dolgozó Szűcs István többek között az 50 év feletti dolgozók értékeiről, az ebbe a korosztályba tartozó álláskeresők támogatásáról és álláskeresési technikákról is szót ejtett. Utána Furindová Adriana lektor, az Amaryllis – Aviva Studio munkatársa néhány hasznos praktikát vázolt fel az aktív élet meghosszabbításáért 50 év felett. A Dunamente TDM igazgatója, Bauer Ildikó az 50 év felettiek számára létrehozott turisztikai csomagokat mutatta be, míg Szomolai Valéria, az RFÜ Somorja projektmenedzsere a 50 év felettiek oktatási igényeiről beszélt. A konferenciát Lovásiková Eva, az RRA Senec-Pezinok projektmenedzserének előadása zárta a pozsonyi tanfolyamok tapasztalatairól, valamint a további pályázati aktivitások (adatbázis, www.skhu-silver.eu portál elindítása, Silver Economy kiállítás) sikereiről is beszámolt a jelenlévőknek.

 

A projekt az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg.

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb