Hírek

SoleGutta, ahol kényelmes az ágy

SoleGutta néven új szálláshelyet nyitottak Gútán. A panzió a Győri utcán található. A tulajdonos Mihalics Attila a név választást nagyon egyszerűen magyarázta, van egy spanyolos hangzású Patiónk – vagyis magyarul udvar, legyen egy latinosan hangzó panziónk is, a Sole Napot jelent, a Gutta pedig a Gúta régebbi neve.

Kisvárosunk nagyon jó helyen fekszik, a Duna és a Vág összefolyásánál, több lehetőség is lenne a turizmus fellendítésére. Idegenforgalom szempontjából, nagyon sok tennivaló lenne a városban. Mert van látnivaló bőven, csak nincs összegyűjtve egy helyre, tehát az igazi sikerhez hiányzik, hogy legyen egy gyűjtő honlap, egy link, amire ha ráklikkelne a vendég, a turista, akkor látná, hogy meg lehet nézni a malmot, a békavárat, aminek jelenleg csak a helye van meg, van egy bicikli utunk, van Szent Rozália parkunk és sorolhatnám. Ki kellene tudni használni Gútán is a lehetőségeket, amelyeket a turizmus nyújt. Egész Európa próbál az idegenforgalomból minél több hasznot csinálni, meg kell próbálnunk nekünk is felzárkózni Európához ezen a területen. – vallja a panzió tulajdonosa.

Érdeklődtünk, milyen céllal hozták létre a panziót, milyenek a visszajelzések?

A Gyuszónak itt van a terme (Espresso Club), ahol rengeteg esküvőt tartanak, már van visszajelzés, hogy a családoknak eddig nem volt hol megszállni, itt látok egy nagyon jó lehetőséget az együttműködésre. Egyébként nem is tudtunk felmérést csinálni erre a vállalkozásra, mert nem volt miből kiindulni, a Leonorban is mindig volt szállóvendég.

Ami hoz vendéget, a jelenlegi tapasztalatok alapján: a környező falvak rendezvényei, mert nem tudtak helyben aludni, pl. a Zsigárdi Napok, amikor a Kormorán is fellépett, a Gútai búcsú és vásár az adott, a kamocsai gasztrofesztivál idejére nincs szabad helyünk.

A cégeket szeretném még megszólítani, ha vendégeik vannak, nálunk el tudják őket szállásolni, a sportklubok is foglaltak már szállást, jönnek a biciklisek a nemzetközi edzőtáborba, nálunk fognak megszállni.

Mire figyeltek oda, mikor kialakították a szállást?

Ami nekem nagyon fontos volt, hogy barátságos legyen a környezet, a vendégek 80 százalékánál úgy számolok, hogy ő aludni fog idejönni, alszik és elmegy, ezért nagy hangsúlyt fektettem az ágyakra, hogy ha a vendég lefekszik, akkor legközelebb ne az jusson a eszébe, hogy ide nem jön, mert kényelmetlen az ágy, hanem oda akarok menni, mert ott a kényelmes ágyon ki tudtam magam pihenni.

Reggelit fél nyolctól a cukrászda területén tudunk kínálni, van 6-7 féle reggelink, amiből tudnak választani, az mellett van berakva egy svédasztal, ahol van a mostani szokásoknak megfelelően joghurt, müzli, gyümölcs, dzsúsz, ásványvíz.

 

Minden vállalkozásnak megvannak a maga kihívásai, mikor lesz elégedett?

Én elégedett vagyok most is. De a panzió tekintetében, ha a vendégek visszajönnek, akkor elégedett leszek.

Mik a tervek a jövőre nézve?

Van egy elképzelésünk, a Vermesékkel felvettük a kapcsolatot, a Veráékat szeretnénk bevonni (Georgina farm), hogy ha a vendég megkérdezi, hova lehet menni, akkor tudjuk azt mondani, hogy menjél, igyál nagyon finom bort és egyél mellé finom házi sajtot, még a fegyvermúzeummal szeretném megbeszélni, hogy látogatható legyen, legyen kontaktusunk, tudjuk mondani a vendégeknek milyen a nyitva tartás.

Célunk az, ha egy turista ellátogat hozzánk, megtisztel minket, és itt nemcsak a panzióra gondolok, hanem a városunkra, akkor kipihenje magát, megnyugodjon, átvegyen egy igazi kisvárosi életérzést, minden jóval, ami azzal jár.

Most csak ezt a pár nevet említettem, de ha valaki hoz szórólapot, elérhetőséget a vállalkozásáról, tevékenységéről, szívesen kirakjuk, elmondjuk a nálunk megszálló vendégeknek, mert nagyon fontos nekünk, hogy jól érezze magát, Gútáról jó emléke legyen.

Anyagi helyzetünk, ha megengedi, akkor majd szeretnénk kölcsön biciklit biztosítani a panzió vendégeinek, mert a város körül nagyon szépen ki van építve a kerékpárút, amihez hozzá lehetne kötni a turizmust.

Szeretnénk majd elektronikus tájékoztatót készíteni a vendégeinknek. Ha a szobában bekapcsolja a vendég a tévét, elindulna a program magától, ahol masszőr, fodrász elérhetősége is szerepelne, feltüntetnénk a számítógépes üzletet, bank automatákat, tehát a hasznos információkat, ez is lassan megy, mert folyamatosan jönnek az ötletek.

 

Hol található meg a SoleGutta?

Megtalálhatóak leszünk majd a booking.com, a szállás.hu-n, és a megaubytovanie.sk oldalakon. Egyébként Gútán a Győri utca 15-ben találnak meg minket. A panzióban 2 apartman, 4 darab 2 ágyas, és 1 darab 4 ágyas szoba található, mindegyik saját fürdőszobával rendelkezik, illetve pótágyazható.

Az udvarban fedett teraszt alakítottunk ki, főzési és grillezési lehetőséggel, ahol nagyobb társaságok is elférnek, kellemesen érezhetik magukat. Parkolni szintén az udvarban lehet.

vncs

Fotó: SoleGutta

'Fel a tetejéhez' gomb