InterjúKultúra

Gútai fotós képei a pécsi streetwear márka pólóján

Zenészek, színészek, sportolók, fotósok… és még sorolhatnánk… Szerencsére Gúta sok tehetséges szülöttel büszkélkedhet.

Akik tavaly részt vettek a Garden WineFest keretein belül megrendezett képkiállításon, biztosan emlékeznek Varga Sziszi kicsit sem mindennapi fotóira. Sziszi egyedi látószögén keresztül megörökített épületfotóit most egy izgalmas kollaborációnak köszönhetően magunkon is viselhetjük, akár nap mint nap. A művészetek és a divat ötvözését mindig is izgalmasnak találtuk, ezért megkértük Sziszit meséljen kicsit a pólókról, hogy jött az együttműködés ötlete és miken munkálkodik mostanában.

“Talán azzal kezdeném, hogy kilenc éve élek Pécsett, az egyetem által kerültem ide. Tinédzser korom óta valamilyen formában mindig a kortárs művészet közelében mozogtam, ezáltal az évek során köttetett barátságok is ezen alapszanak. Erősen kreatív közegben élem mindennapjaimat, így mindig adott a helyzet újabb ötletek megvalósulására.”

Varga Sziszi, fényképész

 

“Közel tíz éve kezdtem el fotózni, ami szépen lassan a művészetemmé vált. Ez nagyon hosszú idő, olyan szempontból is, hogy az ember minőségi munkát tudjon kiadni a keze alól, és olyan szempontból is, hogy eljuttassa ezt egy nagyobb közönséghez is. Az elmúlt három-négy évben kezdtek csak igazán beindulni a dolgok, rock zenekari felkérések, esemény- és lookbook fotózások stb. Aztán már magától jött minden: többek közt ez a jelenlegi streetwear kollaboráció kedves barátommal, Bubreg Balázzsal, akivel számos közös projekten vagyunk túl. Ő egy személyben testesíti meg “Great Minds think alike…” nevű pécsi lelkületű streetwear márkát.

Mindketten nagyon kötődünk Pécshez (én persze Gútához is ). Neki személyes kedvencei Pécsről készített fotóim, amelyek nem a klasszikus street fotográfia sémáját követik és pont emiatt talált egymásra a két entitás – az én látásmódom és az ő ruhamárkája. Első körben katalógust készítettünk együtt, ami abból állt, hogy modelleket, sminkest és fodrászt szereztünk, majd kitaláltuk a helyszíneket, ahol befotózhatjuk a termékeket. Most ott állunk, hogy a pécsi témájú fotóimat pólóra, táskára visszük. A képen látható pólóra a pécsi Pepsi-házat vittük fel, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy annak idején rosszul építették fel ezt a lakótömböt. Nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk, az emberek szeretik az egyedi dolgokat, ami mögött különleges tartalom van. ”

a pécsi Pepsi-ház és a póló

 

 

Sziszi munkái a következő oldalon tekinthetők meg szszvrg. A póló beszerezhető a pécsi Monokrom Design Storeban, illetve szeptember 1.-től a Great Minds..think alike webshopján! Gratulálunk és reméljük sok hasonlóan pozitív hírrel szolgálhatunk a jövőben is!

'Fel a tetejéhez' gomb