Sport

“Vedd sportosan”- #helloolimpia

70 évvel ezelőtt, június 23-án ünnepelte a világ először az Olimpia Világnapját. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1948 június 23-án úgy döntött, megszervezi az Olimpia Világnapját az újkori olimpiai mozgalom “születésnapja” alkalmából. Emléket állit annak a napnak, amikor Párizsban Pierre de Coubertin báró javaslatára jóváhagyták az olimpiai játékok újjászületését. 

Szlovákia 1993-ban csatlakozott az Olimpia Világnapja mozgalomhoz. E kezdeményezés egyértelmű küldetése a sportolás, új sportágak felfedezése és az azokon való tömeges részvétel népszerüsítése.

Aki egy kicsit is nyomon követi a helloGúta tevékenységét, biztosan észrevette, hogy nem egy tömegeket megmozgató sportesemény fűződik a polgári társulás nevéhez. Nem kell túl sokat keresgetnünk az emlékeink között, itt is van például az alig egy hónapja, ötödik alkalommal megrendezett DGSprint, ahol nem kevesebb mint 700 futót sikerült sportolásra buzdítaniuk egy nemes cél érdekében. Forró Tibor a helloGúta elnöke úgy döntött, idén csatlakozik az Olimpia világnap mozgalomhoz és eleget tesz a www.olympijskyden.sk felhívásának. A felhívás lényege, hogy aki teheti, június 22.-én sportfelszerelésben induljon suliba/munkába, fotózza le magát és töltse fel az Instagramra vagy a Facebookra #olympijskyden hastag kíséretében. 

“Szerencsére Gútán sok sikeres sportklub működik motivált, eredményes sportolókkal akikre méltán büszkék lehetünk. Általuk világszerte megismerik városunk nevét. Remélem egy napon az olimpiai játékokon is szurkolhatunk Gútai sportolóknak! A helloGúta fontosnak tartja a sport és a sportolás népszerűsítését annak minden formájában! Akár rászorulók megsegítése a cél, akár egy ilyen jópofa megmozdulás. Ezért egy kis plusz motivációval is készültünk a gútaiaknak a helloGúta részéről. Azok között, akik #helloolimpia hastag-gel töltenek fel képet, 3 x 10 EUR értékű utalványt sorsolunk ki, amelyet egy sportáruházban vásárolhatnak le a nyertesek.” – fűzte hozzá Forró Tibor.

 

 

“Nagy potenciál van a gútai sportban, szerencsére egyre több gyermek sportol. Hosszú, kitartó munka meghozza az eredményt, előbb-utóbb gútai is kikerül a felnőtt olimpiára. Szándékosan említettem a felnőtt olimpiát, mivel ifjúsági olimpián már 3 judosunk szerepelt. Június 22-én én is sportszerelésben indulok el reggel, remélem sok gútai csatlakozik majd “- nyilatkozta portálunknak Kárpáty Ernő a gútai Judo klub és az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke.

Anton Siekel, A Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke

Ha némi inspirációra lenne szükségük, lapozzák át a www.olympijskyden.sk weboldalán található galériát. Június 22-én pedig reméljük minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

 

Fotó forrás: https://www.olympijskyden.sk/ 

'Fel a tetejéhez' gomb