AjánlóEseményInterjú

ALKALMAZOTT vs VÁLLALKOZÓ előadás Gútán

Szalai Árpiról tudjuk, hogy életmódváltással, étkezéssel, edzéssel kapcsolatosan az elmúlt években rengeteget foglalkozott. Aki ismeri tudja, hogy ezeken a területeken naprakész és van rálátása ezekre az egyébként nagyon felkapott témákra.

Most viszont egy tőle teljesen szokatlan előadást szervez itt Gútán ami a „Hogyan indíts vállalkozást a nulláról” nevet kapta. Portálunk kérdéseire válaszolt Szalai Árpád

Pár mondatban összefoglalnád, hogy miről is szól ez a esemény?
Az elmúlt években rengeteget foglalkoztam a feljebb már elhangzott témákkal és óriási változásokon mehettem át ezeknek köszönhetően. Az életünkben harmónia viszont csak akkor lesz ha  foglalkozunk az egyéb területekkel is. Több tartóoszlopa is lehet az életnek, én a legfontosabbaknak ezeket tartom:

  • Egészség
  • Belső harmónia
  • Emberi kapcsolatok
  • Hivatás
  • Anyagi függetlenség

Lehetsz te szuper egészséges és karcsú, ha nem vagy magaddal kibékülve, nincsenek barátaid, nem szereted a munkádat és nincs pénzed….

Magam is tapasztaltam az elmúlt évek során azt, hogy egy teljes kép érdekében az összes területen dolgoznom kell magamon. Az oktatási rendszerünkből következőleg ma az elfogadott és normális, ha tanulsz ameddig csak teheted, majd szerzel egy jó állást és ledolgozod az életed. Nem tanítanak arra, hogyan bánj a pénzzel ahogy arra sem, hogyan működhet egy vállalkozás.

És mi ezzel a baj ?
Szerintem csak az, hogy ha anyagilag függetlenné akarsz válni egyszer akkor az alkalmazottként szinte lehetetlen elérni. Függesz a munkádtól, nem mehetsz kirándulni akkor mikor akarsz, a legtöbb adót alkalmazottként fizeted, egy mókuskerékben élsz abban a tudatban, hogy biztonságban vagy mert ki tudod fizetni a számláid. Ledolgozol egy életet aztán 65 felett még munkát keresel mert rájössz, hogy nem tudsz megélni a nyugdíjadból és teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerültél.

A szlovák statisztika azt mutatja, hogy 2006 ban 2 milliárd € fogyasztói hitelt igényeltek a lakosok ami 2016 ra már 6 milliárd € volt. Az uniós tagállamok átlagos növekedése e téren 3,5% volt míg a szlovák mérték 16,8%-kal nagyobb. Nem véletlen az sem, hogy idehaza az 50-59 éves férfiak közt a leggyakoribb az öngyilkosság. Szerintem nem a rózsás kilátások miatt tesz ebben a korban ilyesmit bárki is.

Az előadáson egy 23. éve vállalkozó üzletember fog nekünk előadni, aki megélt már hideget és meleget egyaránt. Az előadás szlovák nyelven fog zajlani és nem lesz szinkrontolmács.

Mondanál pár szót a témákról is?

Szeretem Radi képzéseit mert gyakorlatias. Azt mondja, hogy a szegény és gazdag embert egymástól csakis a gondolkodásmódjuk különbözteti meg. Szerinte mindent amit már egyesek elértek, tehát ott a bizonyíték, hogy lehetséges, bárki el tudja érni csak magán és önmaga gondolkodásán kell változtatnia. Rengeteget tanít pl. arról hogyan lehetsz a gyermekeid példaképe. Szerinte ez csakis úgy lehetséges ha örökké előttük jársz minden téren és fejleszted magad. A mai szülőknél az a szokás, hogy a gyereknek mindent minden áron. Például ha egy tizenéves gyereknek korszerűbb telefonja van és divatosabban van öltöztetve mint a saját szülei akkor az a kamasz már nem tud felnézni szüleire olyan mértékben… Érdekes gondolat és szerintem nagyon igaz.

 Az emberek többsége 25 évesen meghal és csak 75 évesen temetik el”

Ezt az idézetet Raditól hallottam először és ha jól tudom Benjamin Franklin mondta. A tanulás nem állhat meg az iskola befejeztével, ott még csak kezdődik. Tehát a témák:

-Miért jobb a vállalkozóknak mint az alkalmazottaknak?
-Kiégés
-Hogyan adj munkát másoknak
-Céltervezés
-Hogyan vágj bele vállalkozásba tőke nélkül
-Franchise rendszerek
-Radi ajánlata az résztvevőknek
-Kérdezz felelek

 

Jól hangzik. De mégsem lehet mindenki vállalkozó és dúsgazdag nemde?
Természetesen nem is lesz. Aki ezt a cikket elolvassa és megmagyarázza magának miért nem tud ott lenni vagy drága az 5 eurós belépő az már megállt a fejlődésben és nem tudunk rajta segíteni. Az új információra éhes embereknek pedig egy tartalmas és tanúságos 90 perc lesz a jutalma.

Fontos, hogy megemlítsem: ennek az rendezvények semmi köze nincs a helyhatósági választásokhoz, ez nem egy kampányrendezvény.

Várok sok szeretettel mindenkit aki szeretne pozitív változásokat elérni az életében.

Facebook esemény ITT

Időpont: 2018. október 4. 18:00

Helyszín: Paradiso Deluxe

Jegyár: 5 Euro

Jegyek csak elővételben kaphatóak melyek átutalással  kifizethetőek. Férőhelyek száma korlátozott

IBAN: SK41 0200 0000 0017 5544 5651
Megjegyzésbe a résztvevő nevét és telefonszámát kérem beírni.

hivatkozás a statisztikákra:

http://www.nczisk.sk/aktuality/Pages/Samovrazdy-a-samovrazedne-pokusy-v-SR-2017.aspx

'Fel a tetejéhez' gomb