AjánlóKultúraZene
Kiemelt

Elmúlik a lemeztelenségünk – megjelent a Gorlo Volka új videoklipje és cédéje (+KLIP)

Tarantínó című klipjük alá már egy portugál srác is kommentelt, angolul. Saját bevallásuk szerint nem tett jót nekik a hosszabb koncertcsend. Számukra karácsony minden találkozás vagy próba. A Gorlo Volka izgalmasnak ígérkező új korszaka előtt ajándékoz még nekünk az ünnepekre egy klipet és egy cédét. Ezekről faggattuk Farkas Melinda énekes, gitárost és Szabó Gábor basszusgitárost.

Ma jelenik meg új klipetek a Tű és cérna című dalhoz. Úgy tudom, ez egy régi szám, egy korábbi felállásban már játszottátok.

Meli: Igen, egészen pontosan 2014-ben játszottam először színpadon Rimaszombatban, a Tompa Mihály Országos Szavalóversenyen. Miután szembesültem azzal, hogy engem választottak a 6. kategória győztesének, tudtam, hogy utolsó évem volt, befejezem a versengést, és tovább akarok lépni.

Éreztem, hogy a dalaimban több van, egyszerűen „csinnadrattát“ akartam még magamon kívül hallani.

Nagyon érdekes, hogy a korábbi felállásban is ez a dal volt a zenekar kedvence, és ez a flow, amit játszás közben éreztünk, mintha jött volna magától tovább, sokkal nagyobb húzóerővel. Nem tagadjuk, hogy imádjuk játszani a fiúkkal.

Gorlo Volka

Előadtátok a dalt Komáromban, az első Fonográf Akusztik Fesztiválon is. Hogyan emlékeztek vissza arra a koncertre?

Meli: Voltak zavaró tényezők, amikre nem tudunk felkészülni. A koncertjeink általában nagyon családias hangulatban telnek, közvetlenek vagyunk. Szeretjük a kommunikációt a közönséggel. Ezt sajnos itt nem tudtuk eléggé kézben tartani. Mivel régen találkoztunk, gyengébbnek éreztük a teljesítményünket, mint, amit elvárunk magunktól, amire képesek vagyunk, de ez a dal valahogy egy kicsit mindig helyreráz minket.

Szerző
Bárány János, ATEMPO.sk
Forrás
ATEMPO.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb