KultúraZene

Új dallal jelentkezik a Last Blues Band zenekar

Új dallal jelentkezik a Tornóczi Tibor vezette Last Blues Band. A gútai zenekar ezúttal is egy versfeldolgozást hozott nekünk Didaktikus Dal címmel.

„Még tavaly történt, hogy Sárhelyi Erika elküldte egyik versét, hogy volna-e kedvem megzenésíteni. Vele tavaly a József Attila Vers-Dal Fesztiválon ismerkedtünk meg, Budapesten. Ahogy beleolvastam a versbe, azonnal megfogott, és szinte pár percen belül elindult bennem a dallama. Az egész vers hangulata az, amivel teljesen azonosulni tudtam rögtön.” – árulta el Tibor, aki a zenét is szerezte.

Forrás: Last Blues Band fb

 

„A szöveg, mintha csak ma íródott volna, a mostani szinte kilátástalannak tűnő helyzetből mutat kiutat, a reményvesztett embereknek adhat támpontot, segítséget.”

A dalt Komáromban még februárban rögzítették. „Oto Filkonak hála komfortos körülmények közt, és fantasztikus minőségben tudtuk dolgozni a Vibe Studióban”.

Forrás: Last Blues Band fb

A dalhoz egy „home” videót is készített a zenekar.

„Komolyan vettük a megszorító intézkedéseket, mintegy jó példát mutatva csináltuk meg ilyen körülmények közt a videót. Úgy érzem most nem a csillogásnak van itt az ideje, hanem az emberi értékek előre nyomulásának. Nem tartottam fontosnak a külcsínt, gyakorlatilag 2 nap alatt realizáltuk az ötletem megfoganása után.”

Forrás: Last Blues Band fb

A klipben a zenekar tagjain kívül Sárhelyi Erika, a vers szerzője is szerepel. „Valamint vendég zenészünk is van, Alasztics Balázs zseniális szaxofonista, akivel tavaly nyáron ismerkedtem meg, s rögtön barátság lett a miénk.”

És akkor jöjjön az újdonság!

A járvány okozta helyzet a zenekar életét is felborította, budapesti koncertjük is elmaradt. „Tervezni nem nagyon tudunk, le is álltam bármiféle szervezéssel. Túl kell lenni ezen a helyzeten, fel kell állni belőle, aztán meglátjuk mi lesz. Persze nem adunk fel semmit az álmainkból.”

 

Forrás: Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb