Kultúra

Csibész gyerekekből sztárzenekar, indie rock Erdélyből

Az idei Hajómalom Fesztivál legnagyobb dobása kétségtelenül a Bagossy Brothers Company lesz augusztus 13-án, akik nem csak számtalan slágerükről ismertek, de 2021-ben valósággal taroltak a zenei díjak mezőnyében. Az erdélyi srácok az év zenekara elismerés mellett az év videóklipje, illetve a banda egyik alapító tagja, Bagossy Norbert az év férfi előadója címmel is gazdagodott.

Szinte mesébe illő, ami a romániai magyar zenekarral lejátszódott, pedig nem is olyan régen, 2013 májusában alakult az együttes Gyergyószentmiklóson, néhány fiúból, akik egy ideje már közösem muzsikáltak. A nevükért nem kellett messzire menniük, hiszen az alapító testvérpár Bagossy Norbert és Bagossy László után keresztelték el a formációt. Hangzásvilágukban egy egészséges egyensúly figyelhető meg, melyben mind a szöveg, mind a zene kellően teret kap, dalaikat sokan és sok helyen dúdolgatják az emberek, sokszor úgy is, hogy nem is tudják, kinek a szerzeménye jár egész nap a fejükben. Ez olyan egyedi rock stílus, amiben az indie, az alternatív és a folk műfaj is dominál, együtt életet adva a Bagossy világnak.

Saját bevallásuk szerint a zeneszerzés, a szövegírás valami természetes ösztönből jön nekik és ez sosem okozott gondot, nem küzdöttek, nem küzdenek alkotói válsággal, tegyük hozzá a szerencsénkre. A kezdetekkor gyakran eszükbe jutott, hogy miért ne lehetnének ők az első olyan erdélyi banda, akik befutnak Magyarországon is, ami tagadhatatlanul sikerült nekik, pedig a srácok nem voltak mindig ilyen jó fiúk. Gyakran hangoztatják, hogy igazi csibészek voltak gyermekként, akiket nem nagyon kellett rábeszélni, ha csalafintaságról volt szó és talán ez is, amiből táplálkozik a zenekar. Egyszer azt mondták egy interjúban, hogy reményeik szerint negyven év múlva is együtt zenélnek majd, hát azt nem tudom, hogy ez így lesz-e, de a Hajómalom Fesztiválon biztosan együtt lesznek még!

Az Hajómalom Fesztiválra a jegyek elérhetőek:
– onlinewww.oneticket.sk
– hivatalos eladó pontokon, melyek a következőek:
FURBIFY – Gúta, Győr utca
DUNTEL – Komárom, Tesco (Pozsonyi út 4018)
DUNTEL – Dunaszerdahely, Tesco
DUNTEL – Dunaszerdahely, OC Max
DUNTEL – Somorja, Gazdovský rad 43A
DUNTEL – Dunajská Lužná, COOP CENTER

Portálunk az esemény médiapartnere.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb