EseménySport

„Valami ilyenről álmodtunk” – Óriási siker volt a brazil jiu-jitsusok szezonnyitó, nyílt edzése

Világklasszis harcművésszel indította el a gútai Contendo Brazil jiu-jitsu klub a szezonnyitó, nyílt és egyben tagtoborzó edzését. Az esemény igazi sport és közösségi élményt jelentett a kezdő és a tapasztalt harcművészek számára is.

A világbajnok vezényelte a szezonnyitó edzést

Augusztus 29-én, este 5 órától a szokásoktól eltérőn egy vendég edző dirigálta a gútai brazil jiu-jitsu klub tréningjét. A meghívott bősi sportoló Buchinger Iván, a többszörös világbajnok harcművész volt, aki nem csak az egyes technikák elsajátításában segített, de azok gyakorlati, mérkőzéseken alkalmazott használatáról is igyekezett információkkal szolgálni.

Nagyon más a már tanult, ismert fogásokat úgy gyakorolni, hogy azokról egy világbajnok mondja el a tapasztalatait. Amikor kifejti egy ilyen kaliberű harcos, hogy ő ezt így szokta csinálni, ilyen helyzetbe, ezt használta egy címmeccsén az bevésődik az embernél. Persze ez is volt az egyik célunk ezzel a rendhagyó foglalkozással

– kezdte mondandóját Forgács Attila, a Contendo Brazil jiu-jitsu klub vezetője, aki arról is beszélt lapunknak, hogy nem csak helyieket csalt ide az eseményük, hanem a szélesebb régióból is érkeztek hozzájuk.

Bősről, Komáromból, Érsekújvárról, de még Naszvadról is jöttek, számomra külön öröm volt, hogy teljesen kezdők és haladók egyaránt megjelentek. Azt hiszem ez egyszerre volt egy élmény a résztvevőknek, emellett sportdiplomáciai értéke is volt. Valami ilyenről álmodtunk, amikor terveztünk a szezonnyitó edzésünket.

– fejtette ki az egyesületi vezető, aki azt is elárulta, hogy a hangulat is szuper volt és az edzést egy remek hangvételű beszélgetés követte, amin többek között szó esett további hasonló rendezvényekről, a klubjuk jövőjéről, illetve a harcművészeti egyesületek között kapcsolatépítésről is. A szezonnyitó és az esemény jelentőségét mutatja, hogy a gútai alpolgármester, a korábbi élsportoló, a két danos harcművész, Kárpáty Ernő is tiszteletét tette a szezonnyitón, ám ezúttal csak a tatamin kívülről figyelte a történéseket. A városvezető elmondta, hogy üdvözöl minden hasonló kezdeményezést, ami a város, a közösség javára válik.

Kárpáty Ernő, Gúta alpolgármestere, korábbi élsportoló, 2 danos harcművész is ellátogatott az szezonnyitóra

A további együttműködésről is beszélgettünk a tréning után Ivánnal, persze ez egy bonyolultabb folyamat, hiszen neki eléggé sűrű a versenynaptára, de egyáltalán nem zárkózott el a dologtól. Azt gondolom, hogy abszolút sikeres volt ez a különleges edzés, szezonnyitó és tagtoborzó.

– zárta gondolatait Forgács Attila.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb