Esemény

Három nap a borok bűvöletében – Ma indul útjára a Gútai Borkorzó

Hagyományteremtő céllal indította útjára városunk önkormányzata a Gútai Borkorzó névre keresztelt gasztrokulturális eseményét, ami a ma este veszi kezdetét. A rendezvényen a helyi pincészet mellett több magyar borkészítő is bemutatkozik.

Egy finom pohár bor mellett egy kellemes beszélgetés, egy jó társaságban, andalító zenével utánozhatatlan hangulatot tud kölcsönözni. Ezt a miliőt, ezt az életérzést szeretné minél többeknek biztosítani a településünk vezetése, akik egyetértett abban, hogy ősszel kevesebb kültéri szórakozási, kikapcsolódási lehetősége van a gútaiaknak helyben. Ezért szükség lenne egy olyan eseményre, ahol emberek beszélgethetnek, találkozhatnak egymással, és mindezt úgy, hogy minőségi kulturális, szórakoztató programokat is élvezhetnek közben.

A covid időszakának lecsengése után szerettünk volna a lakosoknak egy közösségi programot szervezni, hiszen a koronavírus idején erre nem volt lehetőség és ennek végeztével is elmaradtak ezek. Úgy éreztük az embereknek szükségük van egy rendezvényre, a város szívében, ahol, ahogy mondani szokták minőségi időt tölthetnek együtt, egymás társaságában.

– fejtette ki Kárpáty Ernő, aki arról is beszélt, hogy a Gútai Borkorzó költségeit a város önkormányzata állja, illetve Halász Béla polgármester, az alpolgármester, valamint a kulturbizottság és a Városi Művelődési Központ szervezésében valósulhat meg.

A legjobb borokkal várnak a belvárosban

Célunk, hogy hagyományt teremtsünk ezzel a rendezvénnyel és közelebb hozzuk a gútaiakhoz és az eseményre látogatókhoz a kulturált borfogyasztás hagyományait

– fogalmazott az alpolgármester, aki azt is elárulta, hogy a gútai borászat, a Georgina pincészet nedűi mellett, a neszmélyi Hilltop pincészet, illetve dunaszentmiklósi Kősziklás borászat, valamint a bátorkeszi Amicius pincészet, és a szintén bátorkeszi illetőségű T&T Szabó pincészet legjobb borait lesz lehetőségetek megkóstolni.

Ha valaki kevésbé kedveli a borokat, annak sem kell csalódnia, hiszen minőségi sörök és párlatok és egyéb italok is a kínálatot gazdagítják majd október 13. és 15. között. Ráadásul a helyi pincészet gondoskodik a sajtfinomságokról is, sőt mindezek mellett finomabbnál-finomabb ételekkel várják a kedves vendégeket a korzón. Ezen felül a rendezvény minden napján változatos zenei programokat is élvezhetnek a korzó látogatói.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb