Hírek

Tizennégy fajta fagylaltból választhatunk – „Az álmom valósult meg” – Kézműves fagylaltozó nyílt Gútán

A legjobb minőségű alapanyagokkal, illetve kizárólag saját készítésű fagylaltokkal, valamint kávéval és limonádéval várja vendégeit városunkban a Langelato. A családi vállalkozás megálmodójával, Langer Erikkel beszélgettünk.

Erik családneve ismerős lehet, hiszen évtizedekig városunkban doktorként dolgozó nagypapáját sokan szerették, becsülték. A fiatal kereskedő áprilisban nyitotta meg Gúta központjában a település első, kizárólag kézműves termékeket kínáló fagylaltozóját párjával, Leczkési Emíliával és nővérével Langer Viktóriával.

Az álmom valósult meg ezzel a fagylaltozóval. Az utazásaim során sok élményt gyűjtöttem és akkor határoztam el, hogy egyszer szeretnék a városunkban egy olyan hamisítatlan olasz stílusú, klasszikus családi fagyizót, ahol a vendégszeretet mellett a minőség és persze esztétikum a legfontosabb.

– kezdte Langer Erik, aki arról is mesélt, hogy hosszú, alapos, aprólékos előkészítő munka előzte meg az álom beteljesülését.

Minden fagylalt természetes, minőségi alapanyagokból készül a Langelatonál

Felkutattuk a környéken, illetve az országban, hogy kik azok a termelők, tenyésztők, akiktől folyamatosan magas minőségű gyümölcsöket, és különféle alapanyagokat tudunk beszerezni. Ezeket magunk dolgozzuk fel, így minden egyes folyamatot ellenőrizhetünk és mi is felelünk azért.

– fejtette ki a vállalkozó, aki azt is elárulta lapunknak, hogy tizennégy féle fagylaltból lehet választani üzletükben, melyek mindegyike nélkülözi a mesterséges színezékeket, térfognövelőket, emulgálószereket, illetve nem dolgoznak fagylaltporral, vagy félkész alapanyagokkal sem.

Nem csak ízletes, hanem egészséges finomságokat kínálunk, mert úgy gondoljuk, hogy aki megtisztel minket a bizalmával, az csak a legjobbat érdemli.

– foglalta össze a vállalkozó a gelateria hitvallását, aki kitért arra is, hogy nem feledkeztek meg a különféle étel, élelmiszer allergiásokról, érzékenyekről sem, hiszen napjainkra ez a szegmens is mindennapossá vált.

Természetesen lesznek tejmentes, cukormentes és vegan fagylaltjaink is, utóbbira különös hangsúlyt fektetünk

– osztotta meg a Gútai Újsággal Erik, aki kiemelte, hogy a hagyományos aprósütemények, illetve azok a kekszek, ostyák, melyekkel a fagylaltokat díszítik, feldobják is mind náluk készülnek.

Megnyílt Gúta első hamisítatlan olasz fagylaltozója

Ha valaki egy igazán jó kávét is elfogyasztana a fagylaltja mellé, vagy csak magában akkor sem fog csalódni a Langeloban, hiszen ebben is a legmagasabbra teszik azt a bizonyos lécet a családi vállalkozásban.

Kávéból, eszpresszóból, kapucsínóból, vagy éppen latte-ből és limonádéból is a legjobbat kapja, aki betér hozzánk.

– tudatta a gútai férfi, aki arról is informált minket, hogy egy besztercebányai kávéfeldolgozóval állapodtak meg, akiket szintén hosszú folyamat végén választottak ki.

A választékunk a szezonalitáshoz és persze a vásárlóink igényeihez fog alkalmazkodni, illetve tervezzük egy Gútai Fagylalt elkészítését is, ami csak nálunk lesz majd kapható. Várunk mindenkit szeretettel

– zárta Langer Erik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb