KözigazgatásSport

Az önkormányzat jóváhagyta a sporttámogatásokat

A március 11-i maratoni önkormányzati ülésen a képviselők megszavazták a 2019-es évre szóló sporttámogatásokat. A  pályázó egyesületek január 31-ig adhatták be kérvényeiket. A kluboknak és civil szervezeteknek a pénzösszeg megszerzéséhez a 18/2016 számú általános érvényű  rendeleteben megfogalmazott feltételeknek is meg kell felelniük.

A 2018-as évben 17 klub illetve szervezet jutott támogatáshoz, idén kettővel több, azaz 19 számolhat az önkormányzat által jóvá hagyott összeggel. Gúta Város Önkormányzatának képviselő-testülete a 2019-es évre jóváhagyott költségvetés alapján 72 310 Eurót biztosít a városi sportegyesületek támogatására. Az összeget a  fent említett rendelet határozza meg, a város előző évi folyó bevételének 1,5% magasságában, amely idén 2360 Euróval több az előző évhez képest.

A legmagasabb összeg 27 200 Euró a gútai labdarúgó klub számára lett elkülönítve, 12 100 Euró a kézilabdaklub kasszájában landol. Tavaly nem szerepelt a támogatottak listáján a Motoclub Kolárovo- Gúta és a Köz-Ért polgári társulás, akiknek idén 200-200 Euró városi segítséghez sikerült jutniuk.

 

A város által rendezett sporteseményekre összesen 2500 Eurót hagyott jóvá az önkormányzat. A Vág-parton megrendezésre kerülő strandröplabda torna szervezésére 200 Eurót különít el a város ugyan úgy, ahogy az őszi városi sportnapra. A Gúta legeredményesebb sportolóinak kiértékelésére rendezett gálaest 2000 Euró városi hozzájárulással került megrendezésre.

Sportolók kiértékelése 2019

Kárpáty Ernőt a Gúta Város Önkormányzata mellett működő Sport és Ifjúságnevelési Bizottság elnöke pozitívan értékeli a pályázatokra szánt összeg növekedését, amely a város és a gazdaság jó pénzügyi mutatóinak köszönhető. Hozzátette, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a támogatások iránt, ennek köszönhetően évről évre nehezebb a pénzek elosztása.

 

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb