Közigazgatás

Elfogadásra kerültek a kulturális szervezetek részére szánt támogatások

Ahogy arról az előző cikkünkben beszámoltunk, elfogadásra kerültek 2019-es évre szóló sportdotációk. A március 11-i önkormányzati ülésen a kultúra támogatására vonatkozó javaslat is elfogadásra került.

A javaslatot Madarász Róbert, a kulturális bizottság elnöke terjesztette a képviselők elé, amelyben 14ezer Euró került szétosztásra. A legmagasabb városi támogatást az ALMA-ART kapta, mintegy 1200 Euró összegű dotációt fordíthatnak terveik megvalósítására. Tevékenységeik közé tartozik többek közt a Gútai líra, amatőr tehetségkutató verseny szervezése és lebonyolítása. A Csemadok gútai alapszervezete 1000 Euró támogatáshoz jutott, amely összeget a Sortáncjárás hagyományának ápolására fordítják. A pünkösdvasárnapra eső táncos felvonulás igazi gútaikummá nőtte ki magát, elmaradhatatlan része városunk kultúrájának és hagyományánakMagyar Asszonyok Ligája (MAL) városi hozzájárulással számolhat 2019-ben. Tavaly mindhárom szervezet 900 Euró támogatásban részesült, a város gazdaságának kedvező alakulása a kulturális támogatásokat is pozitívan befolyásolta.

Gúta városa is több kulturális rendezvényt szervez, többek között a Március 15-i ünnepséget, Költészet napja, Májusfaállítást, Ciril és Metód napi ünnepséget, Kulturális őszt, Karácsonyi vásárt. A legnagyobb popularitásnak örvendő ilyen rendezvény kétség kívül a Gútai Búcsú és Vásár. A három napos rendezvény megszervezésére, amely idén augusztus 16 és 18 között kerül megrendezésre, idén 54 000 Euró áll a város rendelkezésére. Szilveszterkor nem maradunk tűzijáték nélkül, 2019 december utolsó napján 4000 Euró büdzsé áll rendelkezésre az óév búcsúztatására és az újév köszöntésére.

A város költségvetéséből 2440 Euró támogatásban részesült továbbá három olyan szervezet is, amely közhasznú  tevékenységet folytat Gútán.

 

 

Fotó: SylonPhoto

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb