AjánlóEseményKultúraZene

Gorlo Volka és Estendøn koncertek Gútán

2022. március 19-én a gútai Városi Művelődési Központban szervezi meg RESET 2022 koncertestjét a GORLO VOLKA és az Estendøn zenekar. Mindkét zenekarnak ez lesz az első hazai koncertje, így a hosszú koncertcsend után most néhány újdonsággal is előrukkolnak a formációk.

A két zenekar szervezett már közös koncertet Esztergomban, Komáromban, 2021-ben az A38 Hajón megvalósult 1Kárpát-medence Fesztiválon együtt képviselték a felvidéki zenészeket. Az eddigi együttműködések folytatása a gútai koncertest, ami a helyi VMK kezdeményezésének köszönhetően valósul meg. A központ igazgatója, Mayer János még januárban tette közzé azt a felhívást, melyben a hazai zenekarokat és kulturális szereplőket szólította meg, hogy közösen indítsák újra a kulturális életet a városban.

A művelődési központban megvalósuló programsorozat egyik első koncertestje a RESET 2022, ahol a zenei produkciókon kívül sor kerül a GORLO VOLKA első lemezének keresztelőjére is. A Szeretetjárvány c. lemezüket tavaly decemberben jelentették meg. A dalok egy részéhez klip is készült – a Panasz című, Török Bianka által alkotott animáció bejutott a 2021-es Klipszemle shortlistjére is.

Az Estendøn házatáján is megsűrűsödtek a teendők, ugyanis tavasszal egy kisebb turnén vesznek részt A Nyughatatlan és a Hot Jazz Band társaságában, és emellett hangzásuk megújulásán is dolgoznak, amit már a gútai koncertre látogatók is tapasztalhatnak.

Az Estendøn és a GORLO VOLKA tagjai bíznak abban, hogy az elmúlt időszak után sokan kimozdulnak majd otthonaikból, hogy újra valós kulturális élményekkel gazdagodhassanak

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

? Az eseményről a legfrissebb információkat a RESET 2022 koncertest FB-eseményében lehet nyomon követni: https://fb.me/e/1T3SLOxEO

? A koncertjegyekhez kedvezményesen itt lehet hozzájutni: smarturl.it/reset2022

?12 éven aluli gyermekeknek a koncert ingyenes, de regisztációhoz kötött

?12-18 éves diákoknak elővételben a jegy 5 euró

?18 éven felülieknek a jegyár egységesen 8 euró elővételben

A koncertest programja:

⏰ 20:00 | Kapunyitás

⏰ 20:30 | Estendøn

⏰ 21:45 | GORLO VOLKA

ZENEKAROK BEMUTATÁSA:

GORLO VOLKA

A Gorlo Volka zenekar 2015-ben alakult, A Farkas, a Mézes, a Német meg a Bob” néven. A kezdeti sikerek ellenére 2017 februárjára Németh Veronika és Domján Kristóf – „Bob” – is úgy döntött, hogy kilép a zenekarból, s Melinda a zenekart Gyurász Marianna költő javaslatára „Gorlo Volka”-ra keresztelte át.

Bár készültek az új dalok, másfél évet koncertcsendben töltött a duó. Gőgh Ákos 2019 kezdetén csatlakozott hozzájuk, s majdnem ugyanebben az időben Melinda hirdetésére Szabó Gábor jelentkezett basszusgitárosként. Zoli hangszert váltott s lett a zenekar gitárosa, így alakult át akusztik-folk zenekarból – kísérletező duón át – klasszikus alter-pop-rock kvartetté a banda.
Legismertebb dalok:

GORLO VOLKA – Fotó – Tóth Viktor

Estendøn 

A farnadi székhelyű Estendøn (ejtsd magyarul: estendőn; a szó egy erdélyi tájszó, jelentése estefelé) zenekar 2015-ben alakult meg, viszont csak 2017 tavaszán mutatkoztak be színpadon. A zenekarban jelenleg öt tag működik aktívan Kaszmán-Saróka Liliána, Bánovski Richárd, Recska Roman, Saróka Vajk Attila és Smid Ádám személyében.

Működésük óta ragaszkodnak a magyar nyelvű saját dalokhoz, és  a különböző zenei stílusok és motívumok sajátos vegyítéséhez. A zenekar hitvallása, hogy azok az élmények, érzések, motivíumok, amik gazdagíthatják a közös alkotást, azt meg kell ismerni, újra kell értelmezni, és be kell emelni a dalokba. Ezt igyekeznek nemcsak a hangzásvilágukban tettenérhetővé tenni, hanem a dalszövegekben is. Az art rock műfajjal jelölhető formáció eddig két EP-t jelentetett meg 2019-ben Jahusszancs és Mantrafunk címen.

Legismertebb dalok:

Estendøn – Fotó – Pálinkás Eszter

GV&EØ_Fotók – Szabó Máté, Pálinkás Eszter, Grafika – Gőgh Ákos

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb