Ajánló

Családi kutyás fesztivál, nem csak kutyásoknak

Hagyományteremtő céllal rendezi meg a Gútai Kutyaiskola a ,,BORDER BORDEL” névre keresztelt eseményét április 30-án a városi telepén. A rendezvényen kutyakiállítás, kutyás ügyességi versenyek és, különféle bemutatók is gazdagítják a programokat.

A megmozdulás egyik főszervezője, a gútai kinológiai klub elnöke, Papáček Péter elmondta, hogy több céljuk is van a rendezvénnyel:

Napjainkra a kutya az emberekhez legközelebb álló élőlénnyé vált és a számuk is olyan nagy, hogy meg kell tanulni velük együtt élni. A rendezvényünk ebben is segít, hiszen a kutyatulajdonosok számos tippet, ötletet kaphatnak tőlünk az ebtartásról, a profibbak élesben próbálhatják ki, hogy kedvencük mire képes, illetve a leendő ebtartóknak is számos dologban tudunk segíteni, miközben az állatok és az emberek is jól érzik magukat.

A vezető elárulta, hogy terveik szerint mindig egy más kutyafajta kerül majd az eseményük fókuszába, első alkalommal a border collie-ra esett a választás, ami a legtöbben a világ legjobb munkakutyájaként szoktak emlegetni, gyors tanulási képességei és megbízhatósága miatt, ennek köszönhetően az élet számos területén sikerrel alkalmazzák.

Természetesen minden más fajtát és gazdáját is várjuk, célunk a közösség építés és a különböző kutyafajták bemutatása, illetve a felelős állattartás minél szélesebb körben terjesztése – mondta Papáček Péter.

A program egy kis közös átmozgató edzéssel indul, majd ezután kezdődnek a látványos kutyás sportok, melyekben az ebnek és gazdájának is összhangban kell lennie. Mindezek után a bemutatok következnek, ahol talán a jelenlegi két legnépszerűbb kutyás sportot ismerhetik meg a résztvevők, az agility-t és a flyballt bemutatót.

A rendezvényre a belépés ingyenes, ám a versenyekre nevezőknek is mindössze 10 eurójába kerül a móka, akiknek a szomjoltásáról is gondoskodnak a szervezők.

Az eseményre jelentkezni a fesztivál Facebook-oldalán lehet egy üzenettel, emellett pedig a 0905 218 491-es telefonszámon is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb