EseményFelhívásHírek

Szemétszedésre fel – helloGúta ÖKONAP 2024-ben is

A helloGúta polgári társulás ismét mindenkit meghív egy remek hangulatú programra, melynek első számú célja szeretett városunk élő környezetének védelme, illetve részvétel egy szuper közösségi élményben és nem utolsósorban a természetvédelemre való odafigyelés fontosságának hangsúlyozása.

Ha itt a tavasz szinte már minden gútai tudja, hogy ez egyet jelent a nagy szemétszedési nap eljövetelével. Az eseményt immár hagyományosan a helloGúta polgári társulás szervezi meg, az idei lesz a nyolcadik alkalom, hogy a környezetükért aktívan is tenni akaró gyermekek, szülők, édesanyák és édesapák rászánnak egy napot és sok más társukkal együtt megtisztítják a Kis-Duna Holtág és a Dögös területét az oda hordott, az ott eldobált szeméttől, lomoktól.

A helloGúta frissen megválasztott elnöke. Balázs Klaudia mondta el lapunknak, hogy mit is kell tennie annak, azoknak a személyeknek, akik idén csatlakoznának a városi szemétszedő akcióhoz.

2019-ben két tonnányi szeméttől szabadították meg Gútát az önkéntesek Fotó: helloGúta

Ahogy minden évben idén is mindenkit szeretettel várunk a legkisebbektől a legnagyobbakig. Aki szívesen részt venne az Ökonapunkon írjon egy emailt a [email protected] címre. Csak adja meg a nevét és azt, hogy hányan jönnének, illetve legyen március 24-én reggel 8 órára a vízimalom udvarán

– fejtette ki az elnök asszony, azt is megosztotta a Gútai Újsággal, hogy minden másról ők gondoskodnak, így például a reggeliről, hogy legyen energia a szemétszedéshez és persze az ehhez szükséges eszközökről is: kesztyűkről, zsákokról, szükség esetén kullancsirtóról. Az eseményt Gúta város önkormányzata is támogatja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb