EseményHírekKultúraRégióSport

„Túlszárnyaltuk az elképzeléseinket” – Gútai sikerrel zárult a V. Gőgh Kálmán emléktora

Mialatt a jövő tehetségei mérték össze a tudásukat addig egész napos szakmai és szórakoztató kísérő programokkal várták a vendégeket városunk sportpályáján, amit utána egy hatalmas bulival ünnepeltek meg.

Korábban beszámolt róla a Gútai Újság, hogy nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát rendeznek Gútán. Ezúttal azt kértük a főszervező Szabó Ákostól, hogy értékelje az eseményt, illetve abba is avasson be minket, hogy milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Az elején kicsit megijedtünk, mert az idő nem volt túl barátságos, így kisebb késéssel kellett kezdenünk, de onnantól minden feltétel ideális volt, hogy méltó módon emléket állítsunk városunk korábbi Európa-bajnok labdarúgójának.

– kezdte értékelését Szabó Ákos, aki arról is beszélt, hogy már a nyitó ünnepség is igen színvonalas volt, különösen megindítónak érezte azt a részt, amikor a gyermekcsapatok betűket formáló lufikat a magas emelve kiírták a torna nevét.

A gyerekek megformázták a torna elnevezését Fotó: Gúta Város

Jó volt látni ennyi mosolygós és tehetséges fiatalt, azon túl, hogy a tornával a helyi utánpótlás csapatok megmérethették magukat olyan nagy múltú klubokkal, mint a Ferencvárosi Torna Club, illetve a Budapesti Honvéd kapcsolatokat, barátságokat is köthettek. Célunk volt, hogy senki se menjen haza Gútáról üres kézzel, rossz élménnyel, így valamennyi hozzánk látogató, a tornán résztvevő srác kapott emlékajándékot, sőt a helyi gyerekeket külön díjaztuk.

– fejtette ki a főszervező, aki azt is elárulta, hogy a gálamérkőzés bőven az elvárások feletti sikerrel zárult.

Fontos, hogy a hazai Kultúra All Stars csapata nyerte a Magyar Színészválogatott elleni gálameccset, amit a tőle megszokott egyszerre szórakoztató és magas színvonalon tudósított a helyszínen a sztárriporter Gundel Takács Gábor

– mondta mosolyogva Szabó Ákos, aki kiemelte, hogy a városvezetés (Halász Béla polgármester, Kárpáty Ernő alpolgármester) nem csak támogatta az eseményt, de tiszteletét is tette azon, ahogyan megjelent Gőgh Kálmán özvegye Valika, fia Péter, illetve unokája Milan is az emléktornán, akiket büszkeséggel töltöttek el a látottak.

Egy emlékfal is emlékeztetett a torna névadójára Fotó: Gúta Város

Nagyon jó volt látni, hogy a tornára érkezett kísérők, gyerekek mellett számos helyi és környékbeli is kilátogatott a rendezvényünkre, az arcfestés, a bubble foci és persze az ugrálóvár is igazi sláger volt a srácoknál. A meghívott csapatok képviselőitől csak dicsérő szavakat kaptunk, és hálájukat fejezték ki, hogy itt lehettek. Összességében elmondhatom, hogy túlszárnyaltuk az elképzeléseinket

– osztotta meg lapunkkal az esemény szervezője, aki arról is mesélt, hogy jövőre legalább ilyen sikeres és színvonalas eseményt szeretnének Gútán tartani, de az sem kizárt, hogy azt tovább bővítenék a lehetőségeikhez mérten.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb